Entrecote Salsa Verde
Zelf gegrilde entrecote met salsa verde maken? Met dit recept is het een eitje en een feest aan tafel! Salsa verde is een saus die zijn groene kleur te danken heeft aan de groene kruiden die ervoor gebruikt worden.
Voorbereiding voor de entrecote Salsa Verde
Steek de kamado aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 250 graden.
We beginnen nu met de salsa verde. Haal de blaadjes van de munt en doe dit in de blender. Doe hierbij de peterselie, dille, knoflook, ansjovisfilets, 10 eetlepels olijfolie en de kappertjes.
Maal dit tot een gladde saus, knijp als laatste de citroen erboven uit en maal dit nog heel even.
Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig want de ansjovisfilets zijn al erg zout.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de entrecote salsa verde
Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Grill de entrecotes nu op het hete rooster boven je kolen tot de kern 52 graden is. Vergeet ze niet te draaien ondertussen.
Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer de entrecotes nu met de salsa verde en serveer er bijvoorbeeld wat gegrilde groenten bij.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 4 dikke steaks entrecote
- Munt, bosje van 15 gram
- Platte peterselie, bosje van 15 gram
- Dille, bosje van 15 gram
- 2 tenen knoflook
- 4 ansjovisfilets
- Olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
Tools