skip to Main Content

4 personen

30 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Entrecote Salsa Verde

Zelf gegrilde entrecote met salsa verde maken? Met dit recept is het een eitje en een feest aan tafel! Salsa verde is een saus die zijn groene kleur te danken heeft aan de groene kruiden die ervoor gebruikt worden.

Voorbereiding voor de entrecote salsa verde

Steek de kamado aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 250 graden.

We beginnen nu met de salsa verde. Haal de blaadjes van de munt en doe dit in de blender. Doe hierbij de peterselie, dille, knoflook, ansjovisfilets, 10 eetlepels olijfolie en de kappertjes.

Maal dit tot een gladde saus, knijp als laatste de citroen erboven uit en maal dit nog heel even.

Breng op smaak met peper. Zout niet, want de ansjovisfilets zijn al erg zout.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de entrecote salsa verde

Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.

Grill de entrecotes nu op het hete rooster boven je kolen tot de kern 52 graden is. Vergeet ze niet te draaien ondertussen.

Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveer de entrecotes nu met de salsa verde en serveer er bijvoorbeeld wat gegrilde groenten bij.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 4 dikke steaks entrecote
  • Munt, bosje van 15 gram
  • Platte peterselie, bosje van 15 gram
  • Dille, bosje van 15 gram
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken