Gegrilde aardbeien donut met ijs van de BBQ
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Bijzonder nagerecht
Wanneer je denkt aan een dessert in de zomer is het bij mij altijd ijs en aardbeien. Hoe gaaf is het om deze eens te combineren op de BBQ door de aardbeien te grillen. Nu dacht ik een spies van aardbeien met ijs is een beetje saai. Daarom wilde ik het serveren op een gegrilde donut lekker met het ijs en de gegrilde aardbeien ertussen en dat allemaal op de BBQ. We maken het af met wat slagroom en gesmolten chocolade. Dit moet wel lekker smaken! Je hebt ook gelijk weer eens wat anders te maken op de BBQ en het ziet er feestelijk uit om te serveren.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Week de houten spiesen voor ongeveer 30 minuten in water zodat ze minder snel verbranden tijdens de bereiding.
Snijd de donuts door de helft.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en rijg de aardbeien per vier aan de spiesen.
Schenk de slagroom in een beslagkom en voeg een zakje vanillesuiker toe. Klop de slagroom stijf en plaats in de koeling tot de slagroom gebruikt wordt.
Bereiding gegrilde aardbeien van de BBQ
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 170 graden.
Breng een pan water aan de kook met een schaal erop. Leg de chocolade in de kom en wacht tot de chocolade gesmolten is.
Wanneer de temperatuur van 170 graden is bereikt leg je de halve donuts boven het directe gedeelte met de gesneden kant naar boven. Op deze manier krijg je een aantal grillmarks op de donuts. Draai na ongeveer 2 minuten de donuts om en verplaats naar het indirecte gedeelte.
Leg wanneer je de donuts omdraait de aardbeienspiesen op de barbecue boven het directe gedeelte. Draai na 2 à 3 minuten de spiesen om en haal de donuts van de barbecue. Leg de donuts op een bord om heel even af te koelen.
Haal na 2 à 3 minuten de aardbeienspiesen van de barbecue.
Schep twee bollen ijs op de onderzijde van de donut en haal de aardbeien van één spies. Leg de aardbeien bovenop het ijs en plaats de bovenzijde van de donut op de aardbeien.
Voorzie de bovenzijde van de donut van slagroom en schenk er een beetje gesmolten chocolade over.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 4 donuts
- 16 aardbeien
- vanille ijs
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- chocolade
Tools
- ConvEGGtor / Plate setter
- Spiesen