skip to Main Content

2 personen

30 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Vegetarische Nacho’s van de BBQ

Of het nu als knapperige snack of als smakelijke maaltijd is, vegetarische nacho’s van de BBQ zijn een heerlijke optie. Dit eenvoudige recept biedt een snelle en smakelijke bereiding.

Bereiding Nacho’s

Laat de zwarte en rode bonen uitlekken in een zeef

Snijd de rode ui in dunne schijven en maak ze los. Ook de jalapeño pepers kun je in schijfjes snijden als je van pit houdt. Snijd je ze in kleinere stukjes dan kun je ze beter verdelen en is het, per hap, wat milder.

Meng nu de tortilla chips met de uitgelekte bonen, de helft van de rode ui en de helft van de jalapeño pepers. (Ga je voor de niet vegetarische variant voeg dan: Pulled chicken of Pulled pork) toe.

Strooi de kaas over de nacho’s.

Verwarm de kamado en creëer een indirecte hitte van ongeveer 160-180 graden.

Plaats de skillet op de BBQ en laat de nacho’s gedurende 10-15 minuten grillen, of totdat de kaas goed gesmolten is.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Guacamole

Prak de rijpe avocado’s fijn met een vork en meng er snel het sap van de limoen door om verkleuring te voorkomen.

Pers het teentje knoflook uit en meng dit met de geprakte avocado.

Snijd de tomaat en rode peper in kleine blokjes en voeg ze toe aan de geprakte avocado.

Breng op smaak met peper en zout.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Serveren van de nacho’s

Haal de nacho’s van de BBQ en schep er de guacamole, crème fraîche, de overgebleven rode ui, jalapeño pepers en de verse koriander bovenop.

Leg er een paar dikke scheppen van deze overheerlijke Country Ketchup over het geheel of kies voor een royale hoeveelheid van onze Fire ‘n Spice BBQ saus. Lekker baasje! (#lekkerbaasje)

Pak een koude Corona erbij en geniet van deze gegrilde vegetarische nacho’s!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

Nacho’s:

  • 1 zak naturel tortilla chips
  • 1 blik zwarte en rode bonen
  • 1 rode ui
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 pot Stonewall Country Ketchup

Guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode peper

Topping:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.