skip to Main Content

4 personen

2 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Gevulde flespompoen met rijst en feta

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Lekker vegetarisch

Een pompoen past perfect bij de herfst en is super smakelijk om te bereiden op de barbecue. Dit recept van een gevulde flespompoen kun je als vegetarisch gerecht eten of juist als bijgerecht bij een heerlijk stuk vlees. Persoonlijk vind ik dat je naast deze gevulde flespompoen niks nodig hebt. Het gerecht vult namelijk enorm en is voldoende als hoofdgerecht.

Het voordeel aan dit recept is dat je het tegenwoordig niet alleen in de herfst hoeft te bereiden. Pompoenen zijn tegenwoordig namelijk het hele jaar verkrijgbaar. Het mengsel is teveel voor één pompoen waardoor je ervoor kan kiezen om twee pompoenen te gebruiken. Dit is een beetje afhankelijk of je het als hoofdgerecht gaat serveren of als bijgerecht. Als hoofdgerecht is het voldoende voor twee personen en als bijgerecht voor 4 personen. De bereidingstijd is een beetje afhankelijk van het formaat pompoen. Je moet daarom goed controleren of het vruchtvlees van de pompoen gaar is voordat je deze van de barbecue haalt.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding gevulde flespompoen

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats beide plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.

Sluit vervolgens de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 190 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Snijd daarna de pompoen in de lengte door de helft en wrijf de buitenzijde in met een beetje olijfolie.

Leg de twee pompoen helften op het rooster en sluit de deksel voor een uur.

Kook in de tussentijd de rijst gaar en schenk het water goed af nadat de rijst gaar is.

Pel de ui en de knoflook, snipper beide fijn. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak de ui voor ongeveer 10 minuten tot de ui begint te verkleuren.

Neem vervolgens een grote kom en schenk hierin de rijst, linzen, ui met knoflook, fijne gesneden walnoten, babyspinazie en de helft van de feta. Snijd vooraf de feta in blokjes en meng het geheel goed door elkaar.

Haal na een uur de pompoen van de barbecue en verwijder een gedeelte van het vruchtvlees en voeg deze toe aan het mengsel. Verwijder de zaden van de pompoen en vul hierna de pompoen met het mengsel. Druk het mengsel goed aan en zorg dat het iets hoger is dan de pompoen.

Verkruimel ten slotte de rest van de feta over het mengsel en plaats de pompoen terug in de barbecue voor ongeveer 45 minuten.

Serveer de pompoen direct en snijd bijvoorbeeld in plakken.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • 1 flespompoen
 • 100 gram bruine of witte rijst
 • 50 gram walnoten
 • 1 ui
 • 240 gram linzen (uitgelekt)
 • 2 teentjes knoflook
 • 100 gram feta
 • 30 gram babyspinazieblaadjes
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie

Tools

 • ConvEGGtor / Plate setter

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken