skip to Main Content

4 personen

30 minuten

Pittig

Hoofdgerecht

Ciabatta met bavette, spicy mierikswortel mayo, atjar en gebakken ui

Wat een heerlijk gerecht, een knapperig broodje gevuld met een gemarineerde gegrilde bavette, een spicy mayo en atjar met gebakken ui. Wie wil dat nou niet eten? En het staat ook nog eens binnen een half uur op tafel! Echt een topper als je het aan mij vraagt. Geniet ervan!

Voorbereiding

Begin met het marineren van de bavette. Meng in een kom de fijngehakte knoflook, olijfolie, sojasaus, Worcestershire saus, gedroogde tijm, paprikapoeder, zout en peper. Leg de bavette in de marinade en zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten bedekt is. Dek de kom af en laat het minstens 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast.

Terwijl het vlees marineert, bereid je de atjar voor. Meng in een kom de witte azijn, suiker en zout totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de gesneden wortel, witte kool en komkommer toe en meng alles goed. Laat de atjar minstens 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Maak de spicy mierikswortel mayo door de mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kleine kom te mengen. Proef en voeg naar smaak meer cayennepeper toe als je het pittiger wilt.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. Zet een skillet op de kamado en snijd de ui in dunne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uienringen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de gebakken ui uit de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.

Haal de gemarineerde bavette uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Grill de bavette aan beide kanten tot de kerntemperatuur ongeveer 52 graden is. Laat het vlees rusten onder Butcher Paper en snijd het na 5 minuten in dunne plakjes.

Snijd het ciabatta brood doormidden en grill de brood kanten kort op het rooster.

Nu is het tijd om de ciabatta met alle ingrediënten te beleggen. Smeer een royale laag van de spicy mierikswortel mayo op de onderste helft van het brood. Leg hierop een bedje van rucola. Plaats de gegrilde bavette boven op de rucola en leg daarbovenop een flinke portie van de zelfgemaakte atjar. Maak het af door de gebakken ui op de atjar te leggen.

Plaats de bovenste helft van de ciabatta erop, druk voorzichtig aan en serveer hem.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 800 gram bavette
  •  4 ciabattabroodjes
  • 2 handjes rucola
  • 1 grote ui
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Voor de spicy mierikswortel mayo:

  • 4 eetlepels mayonaise 
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • Een snufje cayennepeper

Voor de atjar:

  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1/4 witte kool, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 100 ml witte azijn
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel zout

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!