Ciabatta met bavette, spicy mierikswortel mayo, atjar en gebakken ui
Wat een heerlijk gerecht, een knapperig broodje gevuld met een gemarineerde gegrilde bavette, een spicy mayo en atjar met gebakken ui. Wie wil dat nou niet eten? En het staat ook nog eens binnen een half uur op tafel! Echt een topper als je het aan mij vraagt. Geniet ervan!
Voorbereiding
Begin met het marineren van de bavette. Meng in een kom de fijngehakte knoflook, olijfolie, sojasaus, Worcestershire saus, gedroogde tijm, paprikapoeder, zout en peper. Leg de bavette in de marinade en zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten bedekt is. Dek de kom af en laat het minstens 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast.
Terwijl het vlees marineert, bereid je de atjar voor. Meng in een kom de witte azijn, suiker en zout totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de gesneden wortel, witte kool en komkommer toe en meng alles goed. Laat de atjar minstens 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Maak de spicy mierikswortel mayo door de mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kleine kom te mengen. Proef en voeg naar smaak meer cayennepeper toe als je het pittiger wilt.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. Zet een skillet op de kamado en snijd de ui in dunne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uienringen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de gebakken ui uit de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
Haal de gemarineerde bavette uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Grill de bavette aan beide kanten tot de kerntemperatuur ongeveer 52 graden is. Laat het vlees rusten onder Butcher Paper en snijd het na 5 minuten in dunne plakjes.
Snijd het ciabatta brood doormidden en grill de brood kanten kort op het rooster.
Nu is het tijd om de ciabatta met alle ingrediënten te beleggen. Smeer een royale laag van de spicy mierikswortel mayo op de onderste helft van het brood. Leg hierop een bedje van rucola. Plaats de gegrilde bavette boven op de rucola en leg daarbovenop een flinke portie van de zelfgemaakte atjar. Maak het af door de gebakken ui op de atjar te leggen.
Plaats de bovenste helft van de ciabatta erop, druk voorzichtig aan en serveer hem.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 800 gram bavette
- 4 ciabattabroodjes
- 2 handjes rucola
- 1 grote ui
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de marinade:
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Voor de spicy mierikswortel mayo:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mierikswortel
- Een snufje cayennepeper
Voor de atjar:
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1/4 witte kool, fijngesneden
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 100 ml witte azijn
- 50 gram suiker
- 1 theelepel zout
Tools: