skip to Main Content

4 personen

45 minuten

Pittig

Hoofdgerecht

Gevulde varkenshaas met jalapeño poppers

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Pikante varkenshaas

Iedereen maakt wel eens varkenshaas op de barbecue, en zeker ook jalapeño poppers of anders gezegd ABT’s. Combineer ze samen tot één gerecht en je hebt een geweldig stukje vlees met pit. Deze gevulde varkenshaas met jalapeño poppers hebben we daarom al diverse keren bereid op de barbecue. Het is een lekker en smaakvol gerecht wat weer eens wat anders is om te maken. Zelf vind ik het altijd leuk om iets te bereiden dat is gehuld in een laag ontbijtspek.

Tijdens de bereiding van deze gevulde varkenshaas kun je er ook voor kiezen om de ontbijtspek in te smeren met een barbecuesaus. Dit geeft weer een lekkere twist aan het gerecht. Persoonlijk zou ik dan voor eentje gaan die iets zoetig is (zoals de Blues Hog Original BBQ Sauce) en zeker niet eentje die pittig is. Het kan natuurlijk zijn dat je graag van pittig eten houdt en dan kies je wat je lekker vindt.

Bij dit gerecht serveerde ik een lekkere groente salade met feta en gegrilde aardappelen. Hierdoor krijg je een gerecht waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Perfect om te maken op een mooie zomerdag.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Haal de varkenshaas uit de koeling en verwijder eventueel het vlies mits dit niet gedaan is door de slager.

Snijd het uiteinde van de pepers eraf en snijd ze vervolgens door de helft en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.

Neem een kom en voeg hierin de kruidenkaas samen met geraspte cheddar kaas en de cayennepeper. Meng het mengsel goed door elkaar en vul hiermee de jalapeño pepers.

Snijd de varkenshaas in de lengte door, maar zorg ervoor dat je niet door het vlees snijdt.

Plaats de gevulde jalapeño pepers in het midden van de varkenshaas en vouw dicht.

Leg vershoudfolie op een snijplank en maak een mat van ontbijtspek door deze te vlechten. Start met een rij ontbijtspek met de lengte van de varkenshaas. Leg er vervolgens één ontbijtspek op en start met vlechten tot je een mat hebt.

Leg de gevulde varkenshaas aan het begin van de mat ontbijtspek en rol het geheel op met de vershoudfolie. Vouw de uiteindes zodat de gehele varkenshaas bedekt is en rol het vlees in de vershoudfolie. Houd de vershoudfolie vast en rol hem een paar keer zodat de uiteindes strak zijn opgerold. Plaats nu de gevulde varkenshaas minimaal 2 uur in de koeling. Doe dit ook voor de andere varkenshaas.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nog lekkerder te maken!

Bereiding gevulde varkenshaas

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier met zonnebloemolie.

Leg vervolgens de gevulde varkenshaas op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.

Nu is het wachten tot de varkenshaas een kerntemperatuur heeft van rond de 50 graden. Meet na ongeveer 30 minuten de kerntemperatuur met een handmeter. Meet de temperatuur alleen in het vlees en probeer niet in de vulling te meten.

Zet de schuiven geheel open en verplaats de varkenshaas naar het directe gedeelte voor de laatste 10 graden en draai de varkenshaas regelmatig. Dit doe je tot de ontbijtspek een beetje krokant is. Omdat het vet van de ontbijtspek gaat druipen, is het belangrijk om hier even bij te blijven. Het kan namelijk heel snel gaan als de barbecue goed heet is.

Haal de varkenshaas van het rooster bij een kerntemperatuur van 60 graden.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 2 varkenshaas
  • 4 jalapeño pepers
  • 100 gram kruidenkaas
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 25 plakken ontbijtspek

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!