skip to Main Content

4 personen

3,5 uur

Mild pittig

Bijgerecht

Salami in Briochebrood

Natuurlijk kennen we allemaal de heerlijke Brabantse worstenbroodjes. Dit is een heerlijke zoete/hartige variant hierop. Het briochebrood is lekker zoet door de suiker, de salami die erin zit is heerlijk hartig.
Maak deze salami in briochebrood eens voor een heerlijke snack op je verjaardag. Het is simpel, maar dit wordt echt een hit op jouw party!

Voorbereiding van de Salami in Briochebrood

We beginnen met het deeg. Snijd de boter in blokjes en meng dit met de bloem, melk, eieren, suiker en het gist.

Kneed dit kort door en voeg nu het zout eraan toe.

Nu ga je het deeg op je werkblad kneden tot een mooi egaal deeg. Zorg ervoor dat je geen klontjes boter meer in je deeg hebt.

Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af met wat folie. Zet de kom in de koelkast voor ongeveer 3 uurtjes.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Salami in Briochebrood

Steek de kamado aan en verwarm de pizzasteen mee. Zorg voor een temperatuur van ongeveer 250 graden.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot die ongeveer 2 – 4 mm dik is. Zorg er natuurlijk wel voor dat het deeg iets breder is dan de salamiworsten.

Leg de salamiworst op het deeg en strooi er wat Magic Dust rub overheen. Rol de worsten strak op in het deeg en probeer zo voorzichtig mogelijk de naad te sluiten.

Meng de koffiemelk met de eidooier en besmeer het deeg met het mengsel. Strooi hier nog wat rub overheen.

Leg de verpakte salamiworsten voorzichtig op de pizzasteen en bak ze voor ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin.

Haal de salamiworsten van de kamado en laat ze voor ongeveer 10 minuten afkoelen. Snijd hem nu voorzichtig in dunne plakken en serveer ze warm.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 2 salamiworsten van 250 gram
  • 1 eidooier
  • 1 cupje koffiemelk
  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 500 gram bloem
  • 50 gram melk
  • 4 eieren
  • 30 gram suiker
  • 7 gram instant gist
  • 10 gram zout
  • Magic Dust Rub

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken