skip to Main Content

4-6 personen

1 uur

Zoet

Nagerecht

Apfelstrudel

Guten Appetit! Een dessert voor op de kamado! Geschreven door Guest Griller: Erik Manders a.k.a. Erik de Brute Bosjesman.

Voorbereiding

Wel de rozijnen in de Amaretto en haal het bladerdeeg 10 min. voor bereiding uit de koelkast. Daarna schil je de appels en snijd er dunne plakjes van. Besprenkel de appel met citroensap (dan verkleuren ze niet!).

Doe een flinke klont boter in een skillet en bak daar het paneermeel in. Het paneermeel mag iets bruin kleuren. Let op dat het niet te hard gaat en blijf voortdurend roeren.

Bereid tussendoor je kamado voor. Zorg voor een indirecte opstelling en breng hem naar op 220 °C.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Rol nu het bladerdeeg af op bakpapier en bestrooi het deeg met het beboterde paneermeel. Verdeel de appels over het middelste deel van het deeg. Strooi er de rozijnen, speculaaskruiden en kristalsuiker overheen en schenk er eventueel een scheutje Amaretto siroop overheen.

Rol het deeg op, maak gebruik van het bakpapier, dat rolt handiger! Leg nu de apfelstrudel op het bakpapier en bestrijk hem met het los geklopte ei en prik er met een satéprikker wat gaatjes in. Bestrooi het met kristalsuiker en bak vervolgens de Apfelstrudel 30 tot 40 minuten in het midden van de kamado goudbruin.

Bestrooi de Apfelstrudel uit de kamado voor het serveren met wat poedersuiker en amandelschaafsel.

Guten Appetit!

P.S. heerlijk met een bolletje kaneelijs!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (bijv. van Tante Fanny)
  • +/- 400 gr. goudrenetten of andere zoete harde appels
  • Sap van een halve citroen
  • Scheut Amaretto
  • 100 gr. paneermeel
  • 100 gr. donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gr. rozijnen
  • 2 tl koek en speculaaskruiden (of: 1 snufje kaneel, 1 snufje kruidnagel, 1 snufje nootmuskaat)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tl kristalsuiker
  • Amandelschaafsel
  • evt. Amaretto siroop
  • evt. kaneelijs

Benodigd:

Guest griller Erik brute bosjesman

Guest Griller: Erik Manders

"Hallo, ik ben Erik Manders oftewel 'De Brute Bosjesman'. Dit omdat ik houthakker van beroep ben. Samen met mijn uitgebreide verzameling van: gietijzeren pannen, Big Green Egg Large, Offset Smoker, Joy Stove, Rocket Stove en nog diverse andere attributen ben ik zo ongeveer een jaar of 7 aan het BBQ'en en buitenkoken. Als hoogtepunt ben ik in 2018 en 2019 samen met mijn team 'Bad To The Bone' Nederlands Kampioen Culinair Buitenkoken geworden. Ik vind het geweldig om nieuwe gerechtjes te ontwikkelen en uit te proberen."

BBQ tip van Erik De Brute Bosjesman: "Steek je kamado eens in de wintermaanden aan en beleef de bijzondere ervaring van buitenkoken in de winter".

Zoeken