Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Guten Appetit! Een dessert voor op de kamado! Geschreven door Guest Griller: Erik Manders a.k.a. Erik de Brute Bosjesman.
Wel de rozijnen in de Amaretto en haal het bladerdeeg 10 min. voor bereiding uit de koelkast. Daarna schil je de appels en snijd er dunne plakjes van. Besprenkel de appel met citroensap (dan verkleuren ze niet!).
Doe een flinke klont boter in een skillet en bak daar het paneermeel in. Het paneermeel mag iets bruin kleuren. Let op dat het niet te hard gaat en blijf voortdurend roeren.
Bereid tussendoor je kamado voor. Zorg voor een indirecte opstelling en breng hem naar op 220 °C.
Rol nu het bladerdeeg af op bakpapier en bestrooi het deeg met het beboterde paneermeel. Verdeel de appels over het middelste deel van het deeg. Strooi er de rozijnen, speculaaskruiden en kristalsuiker overheen en schenk er eventueel een scheutje Amaretto siroop overheen.
Rol het deeg op, maak gebruik van het bakpapier, dat rolt handiger! Leg nu de apfelstrudel op het bakpapier en bestrijk hem met het los geklopte ei en prik er met een satéprikker wat gaatjes in. Bestrooi het met kristalsuiker en bak vervolgens de Apfelstrudel 30 tot 40 minuten in het midden van de kamado goudbruin.
Bestrooi de Apfelstrudel uit de kamado voor het serveren met wat poedersuiker en amandelschaafsel.
Guten Appetit!
P.S. heerlijk met een bolletje kaneelijs!
Ingrediënten
Benodigd: