Skip to content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Picanha burger met chimichurri

Picanha kennen wij allemaal tegenwoordig en wordt super vaak bereid op de kamado. Een picanha burger is ook niet meer vreemd omdat sommige bedrijven tegenwoordig heerlijke burgers maken van het rundvlees van picanha. Ik dacht laten we ook eens een picanha burger maken waar je eigenlijk niets voor nodig hebt. Ik ga namelijk geen gehakt maken van de picanha maar snijd het vlees in dunne plakken voor deze geweldige picanha burger met chimichurri.

Voor mij is het niet noodzakelijk om er gehakt van te maken omdat de smaak op deze manier ook super is. Je kunt het vlees een lekkere rooksmaak meegeven tijdens de bereiding en picanha heeft naast zout voor mij geen toevoeging nodig. De combinatie met een grof gesneden chimichurri pakte daarom ook perfect uit. Je maakt de burger af met gesmoorde uien en een beetje veldsla, dat wordt zeker genieten. Een picanha van 1 kg is voldoende voor 4 Italiaanse bollen met de zelfgemaakte chimichurri.

Voorbereiding

Haal het vlees uit de koeling en vervolgens uit de verpakking.

Dep daarna het vlees droog met keukenpapier en snijd met een scherp mes de vetkap kruiselings in. Dit voorkomt dat tijdens de bereiding het vlees kromtrekt.

Kruid het vlees aan alle zijden met grof zeezout.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding chimichurri en gesmoorde uien

Pel de ui en snijd in plakken.

Haal de uien uit elkaar zodat je ringen krijgt.

Zet vervolgens een pan met een beetje olijfolie en boter op het vuur en smoor de uien in ongeveer 20 minuten tot ze mooi verkleurd zijn.

Snijd de tomaten door de helft en verwijder het vruchtvlees. Het vruchtvlees kun je met een lepel verwijderen of gewoon met een mes.

Neem het mes en snijd de tomaten in blokjes maar snijd niet te grof gezien we dit keer chimichurri gaan gebruiken als topping voor een burger en niet als saus.

Schud de tomatenblokjes in een kom.

Pel de rode ui en de knoflook en snipper fijn samen met de peterselie. Je kunt ook koriander gebruiken wat normaal gebruikt wordt in chimichurri maar ik vind platte peterselie lekkerder.

Voeg de rode ui, knoflook, peterselie en alle overige kruiden toe aan de tomaten en roer alles goed door elkaar. Laat de chimichurri afgedekt in de koeling staan tot gebruik.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding picanha burger

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Wil je het vlees ook een rooksmaak geven, dan is het verstandig om een aantal chunks toe te voegen voor de rooksmaak.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.

Leg de picanha op het rooster boven het indirecte gedeelte met de vleeszijde op het rooster en sluit de deksel.

Houd de kerntemperatuur van de picanha in de gaten en wacht tot deze een temperatuur heeft bereikt van 46 graden.

Leg de picanha boven de directe hitte met de vetkap op het rooster. Het beste is om de deksel nu te sluiten omdat je anders hoge vlammen krijgt. Draai de picanha regelmatig en haal het vlees van de kamado na een aantal minuten grillen op een hogere temperatuur.

Dek het vlees af met een theedoek en laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Snijd in de tussentijd de Italiaanse bollen open en bedek met een laag chimichurri. Leg de Italiaanse bollen niet op de barbecue omdat je juist wil hebben dat de smaken van de chimichurri in het brood trekken.

Snijd dunne plakken van de picanha en let goed op de snijrichting gezien je haakse op de draad moet snijden. Zelf snijd ik het vlees eerst door de helft om het te controleren en daarna in plakken.

Leg de picanha op de chimichurri en daarna de gesmoorde uien met een beetje veldsla.

Succes met de bereiding en veel Grillfun!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kg picanha
  • 4 Italiaanse bollen
  • Veldsla
  • 2 grote uien

Ingrediënten chimichurri:

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!