skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Picanha burger met chimichurri

Picanha kennen wij allemaal tegenwoordig en wordt super vaak bereid op de kamado. Een picanha burger is ook niet meer vreemd omdat sommige bedrijven tegenwoordig heerlijke burgers maken van het rundvlees van picanha. Ik dacht laten we ook eens een picanha burger maken waar je eigenlijk niets voor nodig hebt. Ik ga namelijk geen gehakt maken van de picanha maar snijd het vlees in dunne plakken voor deze geweldige picanha burger met chimichurri.

Voor mij is het niet noodzakelijk om er gehakt van te maken omdat de smaak op deze manier ook super is. Je kunt het vlees een lekkere rooksmaak meegeven tijdens de bereiding en picanha heeft naast zout voor mij geen toevoeging nodig. De combinatie met een grof gesneden chimichurri pakte daarom ook perfect uit. Je maakt de burger af met gesmoorde uien en een beetje veldsla, dat wordt zeker genieten. Een picanha van 1 kg is voldoende voor 4 Italiaanse bollen met de zelfgemaakte chimichurri.

Voorbereiding

Haal het vlees uit de koeling en vervolgens uit de verpakking.

Dep daarna het vlees droog met keukenpapier en snijd met een scherp mes de vetkap kruiselings in. Dit voorkomt dat tijdens de bereiding het vlees kromtrekt.

Kruid het vlees aan alle zijden met grof zeezout.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding chimichurri en gesmoorde uien

Pel de ui en snijd in plakken.

Haal de uien uit elkaar zodat je ringen krijgt.

Zet vervolgens een pan met een beetje olijfolie en boter op het vuur en smoor de uien in ongeveer 20 minuten tot ze mooi verkleurd zijn.

Snijd de tomaten door de helft en verwijder het vruchtvlees. Het vruchtvlees kun je met een lepel verwijderen of gewoon met een mes.

Neem het mes en snijd de tomaten in blokjes maar snijd niet te grof gezien we dit keer chimichurri gaan gebruiken als topping voor een burger en niet als saus.

Schud de tomatenblokjes in een kom.

Pel de rode ui en de knoflook en snipper fijn samen met de peterselie. Je kunt ook koriander gebruiken wat normaal gebruikt wordt in chimichurri maar ik vind platte peterselie lekkerder.

Voeg de rode ui, knoflook, peterselie en alle overige kruiden toe aan de tomaten en roer alles goed door elkaar. Laat de chimichurri afgedekt in de koeling staan tot gebruik.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding picanha burger

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Wil je het vlees ook een rooksmaak geven, dan is het verstandig om een aantal chunks toe te voegen voor de rooksmaak.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.

Leg de picanha op het rooster boven het indirecte gedeelte met de vleeszijde op het rooster en sluit de deksel.

Houd de kerntemperatuur van de picanha in de gaten en wacht tot deze een temperatuur heeft bereikt van 46 graden.

Leg de picanha boven de directe hitte met de vetkap op het rooster. Het beste is om de deksel nu te sluiten omdat je anders hoge vlammen krijgt. Draai de picanha regelmatig en haal het vlees van de kamado na een aantal minuten grillen op een hogere temperatuur.

Dek het vlees af met een theedoek en laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Snijd in de tussentijd de Italiaanse bollen open en bedek met een laag chimichurri. Leg de Italiaanse bollen niet op de barbecue omdat je juist wil hebben dat de smaken van de chimichurri in het brood trekken.

Snijd dunne plakken van de picanha en let goed op de snijrichting gezien je haakse op de draad moet snijden. Zelf snijd ik het vlees eerst door de helft om het te controleren en daarna in plakken.

Leg de picanha op de chimichurri en daarna de gesmoorde uien met een beetje veldsla.

Succes met de bereiding en veel Grillfun!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kg picanha
  • 4 Italiaanse bollen
  • Veldsla
  • 2 grote uien

Ingrediënten chimichurri:

Tools

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken