The Fire Station Cheeseburger
Een klassieker met pit
Voorbereiding
Doe het broodkruim, het ei en de rub in een kom en roer.
Voeg het gehakt toe, kruid af met peper en meng voorzichtig.
Om wat extra pit mee te geven kun je nu een beetje Greasy Spoon saus toevoegen.
Verdeel het mengsel in gelijke delen en leg ze in de hamburgerpers, vorm 6 burgers.
Tip bij gebruik van de hamburgerpers:
- leg op de bodem folie
- leg daarop het gehakt
- vervolgens weer een laagje folie
- druk dan de burgers aan
- knip de folie in het midden door
- het gehakt plakt niet aan de pers, je pers blijft nu mooi schoon en je hebt meteen mooie pakketjes om in de koelkast te leggen
Koel de burgers nu minimaal 30 minuten af. Waarom? Door het mengen stijgt de temperatuur van het gehakt als je het terugkoelt blijft het beter aan elkaar plakken en krijg je een stevigere hamburger die je snel dicht kunt “searen”.
Bereiding
Grill de hamburgers 6 tot 8 minuten per kant op de gietijzeren plaat of rooster tot ze gaar zijn. Met het gietijzeren rooster kun je een mooi ruitpatroon erop grillen.
Leg nu een plakje kaas op de burger en gril tot de kaas gesmolten is.
Serveer de burger op het ciabatta broodje en werk af als volgt:
Bodem van het broodje insmeren met saus, blaadje sla, burger erop, tomaat en augurk.
Kapje van het broodje insmeren met saus en met een prikkertje vastzetten in de burger.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- ½ eetlepel Spicy Chipotle rub
- 75 g verse broodkruimels
- 1 ei, opgeklopt
- Zwarte peper
- 500 gr rundergehakt
- 6 sneetjes Cheddar of een andere kaas naar keuze
- 6 krokante broodjes
- Tomaten in plakjes gesneden
- Sla
- Augurken in sneetjes
- The Fire Station “Greasy Spoon” saus
Tools:
- Burger flipper