Restaurant Spareribs
Spareribs voorkoken? Ja zeker! Als je binnen 1,5 uur heerlijke spareribs wil eten dan is dit de manier. Natuurlijk gaat er niks boven de zogenoemde 3-2-1 manier, maar dit is wel echt een goede variant. Probeer ‘m maar eens uit!
Voorbereiding voor de restaurant spareribs
Verwijder het vlies aan de onderkant van de spareribs en snijd ze in 2 of 3 gelijke stukken.
Marineer de spareribs met The Fire Station Magic Dust Rub. Doe dit lekker royaal! Dat komt de smaak van de ribs ten goede.
Doe de gemarineerde spareribs in een grote pan zoals deze Dutch Oven.
Voeg water toe aan de spareribs en zorg dat ze net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het aan de kook. Als het water kookt laat je dit voor 30 minuten langzaam koken. Hierna draai je het vuur uit laat je de spareribs nog even 15 minuten staan.
Haal de spareribs uit het water en laat ze even een uurtje uitdruipen en drogen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding voor de restaurant spareribs
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 180 graden.
Leg de spareribs op het rooster en smeer ze in met de Fire ‘n Spice BBQ saus.
Smeer de spareribs na 10 minuten nog een keertje in en laat ze 15 minuten liggen.
Haal de spareribs van de BBQ en geniet!
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 2 kilo spare ribs
- Magic Dust Rub
- Fire ‘n Spice BBQ Saus
Tools:
- Dutch Oven
- ConvEGGtor / Plate setter
- Kwast