skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Restaurant Spareribs

Spareribs voorkoken? Ja zeker! Als je binnen 1,5 uur heerlijke spareribs wil eten dan is dit de manier. Natuurlijk gaat er niks boven de zogenoemde 3-2-1 manier, maar dit is wel echt een goede variant. Probeer ‘m maar eens uit!

Voorbereiding voor de restaurant spareribs

Verwijder het vlies aan de onderkant van de spareribs en snijd ze in 2 of 3 gelijke stukken.

Marineer de spareribs met The Fire Station Magic Dust Rub. Doe dit lekker royaal! Dat komt de smaak van de ribs ten goede.

Doe de gemarineerde spareribs in een grote pan zoals deze Dutch Oven.

Voeg water toe aan de spareribs en zorg dat ze net onder water staan. 

Zet de pan op hoog vuur en breng het aan de kook. Als het water kookt laat je dit voor 30 minuten langzaam koken. Hierna draai je het vuur uit laat je de spareribs nog even 15 minuten staan.

Haal de spareribs uit het water en laat ze even een uurtje uitdruipen en drogen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding voor de restaurant spareribs

Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 180 graden. 

Leg de spareribs op het rooster en smeer ze in met de Fire ‘n Spice BBQ saus. 

Smeer de spareribs na 10 minuten nog een keertje in en laat ze 15 minuten liggen.

Haal de spareribs van de BBQ en geniet!

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken