skip to Main Content

4 personen

5 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Pastrami van brisket

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris.

Het pekelen

De brisket dient 6 á 7 dagen gepekeld te worden alvorens je het gaat bereiden:

Dep je brisket goed droog met een (thee)doek. Snijd de overtollige stukken vet en oneffenheden met een scherp mes weg.

Dan gaan we de pekel maken. Breng 1 liter water aan de kook en voeg 500 gram Allbrine color toe. Zet het gas af en roer goed door.

Voeg nu 4 liter koud water toe en laat de pekel afkoelen tot ongeveer 20 graden.

Leg de brisket in je bak en vul deze af met je pekel. Zorg ervoor dat de brisket onder de pekel staat.

Houd ongeveer 200ml pekel apart en bewaar in de koelkast tot dag 6.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek je kamado aan en zorg voor een indirecte zone op 90 á 110 graden. Haal je brisket uit de koelkast en dep droog.

Daarna riant de brisket voorzien van de rub en 30 minuten laten intrekken.

Leg de brisket op je BBQ en voeg 4 blokken rookhout toe.

Laat het vlees rustig roken naar 74 graden kern. Dit duurt ongeveer 3 á 4 uur.

Ieder uur heb ik de brisket gesprayd met whisky tegen uitdroging.

Na 4 uur of de kerntemperatuur van 74 graden pak je de brisket in en voeg je een scheutje whisky toe. Leg hem terug en gaar naar een kern van 92 á 94 graden.

Wanneer deze kerntemperatuur is bereikt laat je hem nog minimaal 1 uur afkoelen onder een kaasdoek of losse alufolie.

Ik vind hem het lekkerst als hij koud is en dungesneden.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.