Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Sumak is een struik uit de pruikenboomfamilie. Deze soort wordt ongeveer 3 meter hoog en heeft geveerde bladeren. Sumak is fruitig, kruidig en zuur. De combinatie met de boter en gegrild vlees is zeer verrassend.
Haal de kalfsentrecote uit de koeling en laat deze 1 uur op kamertemperatuur komen.
Meng de roomboter met de sumak en rol dit netjes op met behulp van een vel bakpapier.
Tip: In het bakpapier kan je de boter ook goed bewaren.
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden, laat het gietijzeren rooster mee verwarmen.
Grill de kalfentrecote als de kamado op temperatuur is. Als de kerntemperatuur 50 graden is mogen de entrecotes van de kamado af en laat je ze rusten onder aluminiumfolie.
Serveer de kalfsentrecote met een plak sumakboter, laat deze er overheen smelten.
Verwarm een skillet op de BBQ en laat deze heet worden.
Snijd de sinaasappel in partjes.
Verhit een beetje olie in de skillet en bak de sinaasappel partjes kort aan alle kanten.
Leg de bol burrata op een mooie schaal en snijd hem aan de bovenkant voorzichtig kruislings in. Leg de sinaasappel partjes om de bol burrata. Bestrooi ze met de granaatappelpitjes, pistachenootjes, munt en zeezout.
Schenk net voor het serveren een flinke hoeveelheid olijfolie over alles heen.
Serveer de burrata met sinaasappel met de gegrilde entrecote.
Eet smakelijk!
Benodigdheden: