skip to Main Content

4 personen

30 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Kalfsentrecote met sumakboter

Sumak is een struik uit de pruikenboomfamilie. Deze soort wordt ongeveer 3 meter hoog en heeft geveerde bladeren. Sumak is fruitig, kruidig en zuur. De combinatie met de boter en gegrild vlees is zeer verrassend.

Voorbereiding kalfsentrecote met sumakboter

Haal de kalfsentrecote uit de koeling en laat deze 1 uur op kamertemperatuur komen.

Meng de roomboter met de sumak en rol dit netjes op met behulp van een vel bakpapier.

Tip: In het bakpapier kan je de boter ook goed bewaren.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding kalfsentrecote met sumakboter

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden, laat het gietijzeren rooster mee verwarmen.

Grill de kalfentrecote als de kamado op temperatuur is. Als de kerntemperatuur 50 graden is mogen de entrecotes van de kamado af en laat je ze rusten onder aluminiumfolie.

Serveer de kalfsentrecote met een plak sumakboter, laat deze er overheen smelten.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding burrata met sinaasappel

Verwarm een skillet op de BBQ en laat deze heet worden.

Snijd de sinaasappel in partjes.

Verhit een beetje olie in de skillet en bak de sinaasappel partjes kort aan alle kanten.

Leg de bol burrata op een mooie schaal en snijd hem aan de bovenkant voorzichtig kruislings in. Leg de sinaasappel partjes om de bol burrata. Bestrooi ze met de granaatappelpitjes, pistachenootjes, munt en zeezout.

Schenk net voor het serveren een flinke hoeveelheid olijfolie over alles heen.

Serveer de burrata met sinaasappel met de gegrilde entrecote.

Eet smakelijk!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 500 gr. kalfsentrecote
  • 250 gr. ongezouten roomboter
  • 2 el. sumak
  • 1 sinaasappel
  • Olijfolie
  • 1 bol burrata
  • 60 gr. granaatappelpitjes
  • 25 gr. pistachenootjes
  • 15 gr. munt
  • Zeezout

Benodigdheden:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!