skip to Main Content

4 personen

45 minuten

Mild pittig

Lunch

Gegrilde Ribeye Sandwich met Ananas en Gefrituurde Uien

Ribeye is een super mooi stuk vlees om te grillen. Deze sandwich met gegrilde ribeye is geweldig! Het marineren van het vlees is in dit recept essentieel voor de maximale smaak, hoe langer je marineert hoe meer tijd je het geeft om de smaken op te bouwen en het vlees mals te maken. Deze sandwich ziet er misschien wat rommelig uit, maar is heerlijk en vol van smaak.

Voorbereiding voor de ribeye

Meng in een kom de Tokio High saus, het ananassap en de helft van de gember.

Voeg de marinade samen met de ribeye in een grote ziplock zak. Meng alles goed door elkaar en zet dit 2 – 24 uur in de koelkast en laat het vlees marineren.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Gefrituurde uien

Snijd de uien in ringen en laat deze voor 15 minuten in de karnemelk marineren.

Verhit ondertussen je frituurpan op 190 graden.

Haal de uien uit de karnemelk en meng ze direct met de bloem.

Frituur de uien onmiddellijk 3 – 5 minuten en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Teriyaki mayonaise

Meng in een kleine kom de mayonaise, de teriyaki saus en de rest van de geraspte gember met elkaar en zet dit in de koelkast.

Andere lekkere BBQ recepten

Bereiding van Gegrilde sandwich met ananas en gefrituurde uien

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 200 – 250 graden.

Snijd het ciabattabrood door de helft en smeer hem in met de teriyaki mayonaise. Grill vervolgens de brood zijde van de ciabatta een aantal minuten boven de hete kolen. Let wel op, het gaat vrij snel door de mayonaise.

Haal de ribeye uit de marinade en grill deze in ongeveer 8 – 10 minuten om en om op het rooster. Als de kern 48 graden is mag hij van de BBQ af.

Dek de ribeye af onder een vel aluminiumfolie.

Smeer nu de ananasschijven in met de bruine basterdsuiker en grill deze kort op het hete rooster.

Snijd na het rusten van de ribeye het vlees in dunne plakjes.

Leg de ananasschijven op het broodje, leg daarop het vlees. Vervolgens top je hem af met de gefrituurde uienringen en koriander. Voeg nog peper en het Wakamé zout op naar smaak.

Als je nog wat teriyaki mayonaise over hebt, drup dit nog lekker over het vlees.

Eet smakelijk.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 750 gram ribeye
  • Tokio High saus
  • Ananas schijven in blik + ananas sap
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 centimeter gember, geraspt
  • 4 eetlepels Japanse mayonaise
  • 500 milliliter karnemelk
  • 250 gram bloem
  • 2 uien
  • Ciabatta brood
  • Koriander
  • Peper en wakamé zout

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken