Skip to content

4 personen

30 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Gegrilde bavette met maissalade

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Gegrilde bavette

Bavette blijft bij ons een stuk vlees dat we regelmatig bereiden op de barbecue. Je kunt er zo veel mee, zoals een rollade maken of zoals dit keer lekker direct grillen als steak. Om er een lekker zomers tintje aan te geven heb ik de gegrilde bavette geserveerd met een maissalade waarvan de maiskolven natuurlijk ook op de barbecue gaan.

Het is handig om één plate setter te plaatsen voor de gegrilde bavette. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de bavette niet op het rooster past. Wanneer je een iets dikkere bavette hebt is het namelijk wel prettig dat je de bavette even kan doorgaren boven het indirecte gedeelte. Op deze manier heb je maximale controle over de bereiding van de bavette.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!

  • Meer dan 20 konro grill modellen
  • Verzending naar 30 landen
  • Accessoires & smaakmakers

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding bavette

Neem een kom en schenk hier ongeveer 2 eetlepels olijfolie in en voeg vervolgens alle kruiden toe uit het recept.

Meng alles goed door elkaar en leg het vlees in de marinade voor minimaal 2 uur. Je kunt de marinade in een ziplock-zakje schenken en hier de bavette aan toevoegen. Leg het vlees minimaal 2 uur terug in de koeling.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Voorbereiding maissalade

Besprenkel ten eerste de mais met olijfolie en breng de mais op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet vervolgens de mais weg tot je de mais gaat grillen op de barbecue.

Verwijder eerst de kroontjes van de cherrytomaten en snijd de tomaten door de helft.

Pel de rode ui en snijd deze door de helft samen met de rode peper. Snipper de rode ui en de rode peper en voeg ze bij de cherrytomaten in een kom.

Snijd daarna de avocado door de helft en verwijder de pit in het midden. Neem vervolgens een lepel en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in blokjes en voeg de blokjes toe aan het mengsel.

Maak de paprika schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het mengsel.

Pers ten slotte het sap van 1 limoen over de salade en breng op smaak met één eetlepel honing, zout en versgemalen peper. Meng alles goed door elkaar en zet in de koeling tot de maiskolven op de barbecue gaan.

Bereiding gegrilde bavette

Haal de bavette uit de koeling als je de kamado gaat aansteken.

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de roosters, we gaan namelijk direct barbecueën. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt, kun je de bavette op het rooster leggen. Laat de bavette op het rooster liggen voor ongeveer 2 minuten tot het vlees loslaat van het rooster. Sluit iedere keer de deksel zodat de temperatuur in de kamado mooi stabiel blijft.

Keer hierna het vlees en gril de andere zijde ook voor ongeveer twee minuten. Keer hierna het vlees regelmatig tot een kerntemperatuur van 52 graden.

Laat ten slotte het vlees gedurende 10 minuten rusten onder een schone theedoek en gril de maiskolven voor een aantal minuten. Keer de maiskolven regelmatig tot de mais gaar is.

Snijd vervolgens met een mes de mais van de kolven af en voeg deze toe aan de salade. Meng alles goed door elkaar en proef de maissalade. Breng de salade eventueel verder op smaak door bijvoorbeeld een beetje zout en versgemalen peper toe te voegen.

Na het rusten kun je het vlees aansnijden. Het is belangrijk dat je het vlees haaks op de draad snijd. Zelf snijd ik de bavette door de helft en kijk ik hoe de draad loopt. Bij bavette is het meestal zo dat de draad in de breedte van het vlees loopt (van links naar rechts). Snijd het vlees dan in dunne plakken haaks op de draad en leg het vlees op een bord. Leg de maissalade in het midden op de bavette en serveer samen met een salade of een ander lekker bijgerecht.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten bavette

  • 1 bavette ongeveer 1 kg
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten maissalade

  • 1 rode of oranje paprika
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • zout en versgemalen peper

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast