skip to Main Content

2 personen

6,5 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Deep pan pizza

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco (Marco BBQ).

Voorbereiding

Doe bloem, water, zout, droge gist en olijfolie in een grote kom en meng dit goed door elkaar totdat er geen droge ingrediënten meer zijn. Vorm er een mooie stevige bal van.

Leg een theedoek over de kom en laat het deeg nu 6 tot 8 uur rijzen. Om het uur doe je een “stretch and fold”. Zie dit filmpje voor uitleg.

Snijd nu alle ingrediënten voor je pizza en leg ze alvast klaar.

Vet de skillet in met een beetje olie.

Leg het deeg nu in het midden van je pan en druk met je vingers het deeg naar de buitenkant. Zorg dat de buitenste rand iets hoger is.

Bestrijk het deeg met wat olijfolie en dek de skillet af met een theedoek.

Laat het deeg nu nog 1 uurtje rijzen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek je kamado aan en maak hem klaar om een pizza te gaan bakken. Hiervoor gebruik je een pizzasteen.

Zorg dat je BBQ 300 à 350 °C is.

Druk nu het deeg weer wat aan en verdeel de tomatensaus over het deeg. Zorg ervoor dat je een rand van 1,5 centimeter overhoud waar geen topping op komt.

Verdeel de salami, rode ui, tomaat, paprika, mozzarella en geraspte kaas over het deeg en strooi wat oregano over de pizza.

Zet nu de skillet in de BBQ op de pizzasteen en bak hem voor 15 minuten. De deegrand moet mooi gekleurd en knapperig zijn.

Haal de skillet van je BBQ en schep de pizza uit je skillet.

Snijd de pizza en eet smakelijk!

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 425 gram water
  • 12,5 gram zout
  • 1 zakje (7 gram) droge gist
  • 10 gram olijfolie
  • tomatensaus voor pizza
  • geraspte kaas
  • salami
  • mozzarella
  • rode ui
  • tomaat
  • paprika
  • oregano

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken