Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco (Marco BBQ).
Doe bloem, water, zout, droge gist en olijfolie in een grote kom en meng dit goed door elkaar totdat er geen droge ingrediënten meer zijn. Vorm er een mooie stevige bal van.
Leg een theedoek over de kom en laat het deeg nu 6 tot 8 uur rijzen. Om het uur doe je een “stretch and fold”. Zie dit filmpje voor uitleg.
Snijd nu alle ingrediënten voor je pizza en leg ze alvast klaar.
Vet de skillet in met een beetje olie.
Leg het deeg nu in het midden van je pan en druk met je vingers het deeg naar de buitenkant. Zorg dat de buitenste rand iets hoger is.
Bestrijk het deeg met wat olijfolie en dek de skillet af met een theedoek.
Laat het deeg nu nog 1 uurtje rijzen.
Steek je kamado aan en maak hem klaar om een pizza te gaan bakken. Hiervoor gebruik je een pizzasteen.
Zorg dat je BBQ 300 à 350 °C is.
Druk nu het deeg weer wat aan en verdeel de tomatensaus over het deeg. Zorg ervoor dat je een rand van 1,5 centimeter overhoud waar geen topping op komt.
Verdeel de salami, rode ui, tomaat, paprika, mozzarella en geraspte kaas over het deeg en strooi wat oregano over de pizza.
Zet nu de skillet in de BBQ op de pizzasteen en bak hem voor 15 minuten. De deegrand moet mooi gekleurd en knapperig zijn.
Haal de skillet van je BBQ en schep de pizza uit je skillet.
Snijd de pizza en eet smakelijk!
Ingrediënten
Tools: