Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Werkelijk een delicatesse en zo klaar!
Voor het openmaken van oesters heb je een dubbelgevouwen theedoek en een oestermes nodig.
Vouw de theedoek om de oesters en steek het oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier van elkaar.
Houd de oester recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt.
Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal eventueel gruis eruit.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, en doe de knoflook en de peper erbij. Zet apart.
Zorg nu dat de kamado goed heet is (200 °C, direct) en leg er dan alle oesters op. Sluit de kamado en wacht tot het vocht, wat in de schelp zit, gaat koken.
Als het vocht kookt giet je langzaam de gesmolten boter in elke schelp. Laat de oesters nog even een paar minuten staan totdat ook de boter begint te koken. Dan haal je de oesters van de kamado.
Serveer ze met een drupje Raijmakers hot sauce, een takje cress en leg er een schijfje (kwart) citroen op.
Lekker in 1 hap naar binnen slurpen samen met het smaakvolle vocht. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Benodigd: