skip to Main Content

4 personen

20 minuten

Pittig

Bijgerecht

Oesters van de Kamado

Werkelijk een delicatesse en zo klaar!

Oesters openmaken

Voor het openmaken van oesters heb je een dubbelgevouwen theedoek en een oestermes nodig.

Vouw de theedoek om de oesters en steek het oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier van elkaar.

Houd de oester recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt.

Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal eventueel gruis eruit.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de oesters

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, en doe de knoflook en de peper erbij. Zet apart.

Zorg nu dat de kamado goed heet is (200 °C, direct) en leg er dan alle oesters op. Sluit de kamado en wacht tot het vocht, wat in de schelp zit, gaat koken.

Als het vocht kookt giet je langzaam de gesmolten boter in elke schelp. Laat de oesters nog even een paar minuten staan totdat ook de boter begint te koken. Dan haal je de oesters van de kamado.

Serveer ze met een drupje Raijmakers hot sauce, een takje cress en leg er een schijfje (kwart) citroen op.

Lekker in 1 hap naar binnen slurpen samen met het smaakvolle vocht. Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • BBQ kwaliteit oesters (dozijn)
  • 250 gram roomboter
  • Snuf peper
  • Teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • Schijfje citroen
  • Bakje cress (citroen)
  • Raijmakers hot sauce

Benodigd:

Pitmaster Partner: Kamiel

Als kind was hij al in de keuken en aan de Weber te vinden! Dus toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken was dat een natuurlijke keuze. Vol passie voor barbecue startte hij eind 2015 toonaangevende webwinkel Kamado Express, 365 dagen per jaar kamado specialist. Drie jaar later was BBQ shop & Experience The Fire Station in Kaatsheuvel een feit. Kortom, je hebt te maken met dé kamado specialist van het zuiden.

Zoeken