skip to Main Content

4 personen

15 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Aziatische biefstuk spiesjes

Ben jij ook zo gek op de Aziatische keuken? Met dit gerecht grill je gemakkelijk zelf een Aziatische biefstuk spies. Heerlijk voor bij een lekkere nasi of bami.

Voorbereiding voor de Aziatische biefstuk

Snijd de biefstuk in grote stukken, ik heb ongeveer 3 x 3 centimeter aangehouden.

Meng de sojasaus, ketjap, sriracha, knoflook, schil en sap van een halve limoen, geraspte gember, chilivlokken, peper en zout naar smaak met elkaar.

Marineer de stukken biefstuk in de marinade voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht.

Laat de satéprikkers nu 2 uurtjes in water weken, dat zorgt ervoor dat ze minder snel verbranden boven de kolen.

Prik 3 à 4 stukjes biefstuk op een satéprikker.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Aziatische biefstuk

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.

Grill de biefstuk voor een aantal minuutjes aan alle kanten tot een kerntemperatuur van 52 graden.

Serveer de biefstuk met fijngesneden bosui, partjes limoen en koriander. Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

De beste kwaliteit BBQ vlees

  • Experts op het gebied van vlees en vis
  • Restaurant kwaliteit
  • Shock frozen: versheid gegarandeerd
  • Verkrijgbaar bij BBQ shop The Fire Station
  • Gratis bezorgd in recyclebare verpakking v.a. € 70,00
  • Originele vleesboxen: Wagyu Experience of Marbled Steak Box!

Naar INAMOOD

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 600 gram biefstuk. Kan je natuurlijk ook vervangen voor een ander deel van de rund. Bijvoorbeeld skirt, entrecote of bavette.
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 limoen
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 theelepels chilivlokken
  • Peper en zout
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • 1 bosje koriander

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken