Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit kamado BBQ recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat.
Steek de houtskool in de kamado aan en zorg voor een directe temperatuur van ongeveer 120 ℃. Laat de Dutch Oven gelijk mee verwarmen.
Meng het vlees met de bloem, peper en zout.
Snijd de wortel in blokjes, plet en snipper de knoflook en snijd de ui in ringen.
Doe de olie en boter in de Dutch Oven en laat de boter bruin worden. Voeg het vlees toe en bak dit even aan, zodat het mooi bruin is. Als het vlees mooi aangezet is, haal je het uit de Dutch Oven.
Nu mogen de ui, wortel en knoflook samen met de laurierblaadjes, jeneverbes en tijm in de Dutch Oven. Laat dit even bakken en voeg na ongeveer 5 minuten het vlees toe. Nu mag ook het bier en de groentebouillon erbij. Zorg ervoor dat alles onder staat en voeg eventueel nog wat bouillon toe indien nodig.
Nu komt het moeilijkste van allemaal: wachten.. Ik laat een stoofpotje meestal een uurtje of 4 trekken. Ondertussen controleer ik wel of er nog genoeg vocht in de Dutch Oven blijft.
Controleer vlak voordat de pan van de barbecue gaat of het vocht goed ingekookt is. Mocht het nog te dun naar je zin zijn, kan je altijd wat maïzena toevoegen om een wat dikkere saus te krijgen.
Ingrediënten
Tools: