skip to Main Content

4-6 personen

4,5 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Stoofpotje uit de Dutch Oven

Dit kamado BBQ recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat.

Voorbereiding

Steek de houtskool in de kamado aan en zorg voor een directe temperatuur van ongeveer 120 ℃. Laat de Dutch Oven gelijk mee verwarmen.

Meng het vlees met de bloem, peper en zout.

Snijd de wortel in blokjes, plet en snipper de knoflook en snijd de ui in ringen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Doe de olie en boter in de Dutch Oven en laat de boter bruin worden. Voeg het vlees toe en bak dit even aan, zodat het mooi bruin is. Als het vlees mooi aangezet is, haal je het uit de Dutch Oven.

Nu mogen de ui, wortel en knoflook samen met de laurierblaadjes, jeneverbes en tijm in de Dutch Oven. Laat dit even bakken en voeg na ongeveer 5 minuten het vlees toe. Nu mag ook het bier en de groentebouillon erbij. Zorg ervoor dat alles onder staat en voeg eventueel nog wat bouillon toe indien nodig.

Nu komt het moeilijkste van allemaal: wachten.. Ik laat een stoofpotje meestal een uurtje of 4 trekken. Ondertussen controleer ik wel of er nog genoeg vocht in de Dutch Oven blijft.

Controleer vlak voordat de pan van de barbecue gaat of het vocht goed ingekookt is. Mocht het nog te dun naar je zin zijn, kan je altijd wat maïzena toevoegen om een wat dikkere saus te krijgen.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 500 gram wild zwijn stoofvlees
  • 1 wortel
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el jeneverbes
  • 1 el tijm
  • Flesje of blikje herfstbier
  • 150 a 200 ml Groentebouillon
  • 2 el bloem
  • zout en peper
  • 1 el olie

Tools:

Johan Kwakernaat Guest Griller

Guest Griller: Johan Kwakernaat

"Hallo, ik ben Johan Kwakernaat, de persoon achter het Instagram account Johan_bbq_adventure. Ik ben al een aantal jaar lekker aan het buitenkoken, waarvan het laatste jaar op The Bastard. Inspireren en geïnspireerd worden door anderen vind ik super, vandaar dat ik graag dit recept met jullie deel."

BBQ tip van Johan: "Koop een goed stuk vlees bij de slager en houd hem te vriend. Dan is er namelijk nog meer te koop dan het gebruikelijke wat er in de winkel ligt." 

Zoeken