Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Verwijder de basilicum blaadjes tot je ongeveer 30 gram hebt.
Pel de knoflook en snijd in een aantal stukken.
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak de pijnboompitten tot ze mooi verkleurd zijn.
Rasp de Parmezaanse kaas en mix alle ingrediënten met een keukenmachine. Voeg eerst de helft van de olijfolie toe en schenk deze bij tot je de gewenste dikte hebt.
Proef de pesto en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Haal de flank steak uit de koeling en dep droog met keukenpapier.
Verwijder eventueel vlies wat nog op het vlees zit en kruid het vlees met zout ongeveer 30 minuten voordat deze op de kamado gaat.
Snijd de tomaten door de helft.
Schil de aardappelen en kook ze ongeveer voor 5 minuten in water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd in partjes. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelen niet voor te koken. Echter is de bereiding dan langer en zou ik ze niet direct op de plancha bakken zoals ik heb gedaan.
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de kamado aan is en plaats de gietijzeren plancha en een rooster. We gaan namelijk direct barbecueën
Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.
Smelt een klont boter op de plancha en bak de aardappelen op de plancha.
Wacht even 5 minuten en leg daarna het vlees op het rooster en grill beide zijden van het vlees tot een kerntemperatuur van 56 graden.
Haal het vlees van de barbecue bij de gewenste kerntemperatuur en laat het vlees rusten voor ongeveer 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie of een schone theedoek.
Haal de aardappelen wanneer ze mooi krokant en gaar zijn van de BBQ en bak de eieren op de plancha in een beetje boter.
Snijd een aantal plakken van het brood en snijd het vlees in plakken.
Serveer de BBQ lunch direct wanneer de eieren klaar zijn en maak het bijvoorbeeld mooi op zoals weergegeven op de foto. Verdeel hiervoor het vlees met de aardappelen, tomaten, de plakken jalapeño pepers en de verse peterselie. Leg er tussen het brood met het gebakken ei erop.
Ingrediënten:
Ingrediënten pesto:
Tools