skip to Main Content

4 personen

80 minuten

Pittig

Hoofdgerecht

Vietnamese poffertjes

Poffertjes, wie houdt er nou niet van? Maar hoe maak je ze nou een beetje gezonder? Nou zo dus! Met wortel, taugé, peper en een sausje van sojasaus, knoflook en limoen. En je maakt ze heerlijk af met wat varkensvlees!

Voorbereiding voor de Vietnamese poffertjes

Meng de eieren met de melk, bloem, bakpoeder en een snufje zout. Maak hier een egaal poffertjesbeslag van.

Meng de sojasaus, limoensap, knoflook, rode peper, basterdsuiker en 1 bosui in ringen met elkaar.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Vietnamese poffertjes

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.

Zet je poffertjespan op de BBQ en laat een klontje boter smelten.

Bak de poffertjes in de pan net zo lang totdat je beslag op is. Zet ze vervolgens aan de kant. Je kan de poffertjes in de oven op 70 – 80 graden zetten zodat je ze warm kan houden.

Zet nu een skillet op de kamado en bak de procureur goudbruin. Als de procureur bijna gaar is voeg je het mengsel van de sojasaus erbij en laat je dit inkoken.

Haal de procureur uit de pan en haal de pan van het vuur.

Meng de wortel, munt, limoenrasp, bosui door elkaar en voeg de resterende saus uit de pan erbij.

Leg de poffertjes op de borden en schep de salade van wortel erbovenop! Top dit af met de taugé.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Boter
  • 100 gram taugé
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 6 bosuien
  • 375 gram procureur in reepjes
  • 400 gram geraspte wortel
  • 15 gram verse munt

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken