skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Niet pittig

Bijgerecht

Chicken lollipops

BBQ bijgerecht by Duketown Smokers

Voorbereiding

Snijd het vel van de kip onder de knook rondom in. Haal het velletje naar beneden en verwijder het dunne opstaande botje. Verwijder daarna voorzichtig het vel van het gewricht (knook), zodat je een mooi blank bolletje bovenop krijgt.

Rub de kip riant in en draai er een plak spek omheen. Zet deze vast met een houten prikker, zodat de spek blijft zitten tijdens het verwarmingsproces.

Pak de botjes in met Butcher paper. Dit zorgt ervoor dat het bot blank blijft en er mooi uitziet.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Bereid de Q indirect voor op een hitte van ± 160 graden. Voeg er 2 chuncks aan toe (ik gebruik meestal appel of beuken) en zet de lolly’s op het rooster. Als je de lolly’s tegen elkaar aan zet, dan moet je ze om de 15 minuten even draaien anders word de kip niet rondom mooi gerookt en gekleurd.

Als de kerntemperatuur 70 graden is, lak je de lolly’s met je favoriete BBQ saus. Doe dit minimaal 2x om een mooie dikke laag te creëren. Zelf verdun ik de meeste sausen met een beetje water zodat het makkelijker wordt om te lakken en sneller in bakt op het product.

Als de kerntemperatuur minimaal 75 graden is en de lolly’s minimaal 2x gelakt kunnen de lolly’s eraf!

Eet smakelijk

PS: vergeet het prikkertje niet te verwijderen!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 8 drumsticks
  • 1 pot dry rub
  • 8 flinke plakken gerookt spek
  • 1 pot heerlijke BBQ saus, bijvoorbeeld: Eddy’s Original
  • Aluminium folie

Pitmaster Partner: Joris

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Zoeken