Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Doe alle ingrediënten voor de Café de Paris boter in de keukenmachine en draai hier een gladde boter van. Leg 2 stukken vershoudfolie op elkaar, leg hierop de Café de Paris boter op en rol dit op tot een rolletje. Leg de boter in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
Haal ondertussen de biefstukken uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Breng 2 liter water aan de kook en schil ondertussen de aardappelen. Snijd hiervan wedges en kook ze kort voor zo’n 5 minuten. Spoel af met koud water en dep ze droog. Meng de aardappelwedges met een beetje olijfolie en de paprikapoeder.
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 180 graden en plaats de aardappeltjes in een skillet op je kamado. (Heb je wat minder tijd? Je kunt de aardappeltjes ook in de oven bereiden. Op de kamado is natuurlijk wel leuker en lekkerder!)
Na 45 minuten haal je de skillet van de kamado en zet je de aardappeltjes afgedekt even weg (hier vind je een skilletdeksel).
Bouw vervolgens de kamado om naar direct en breng de temperatuur naar ca. 250 graden. Als de kamado op temperatuur is, zet je een gietijzeren pannetje op het vuur en voeg je een beetje olie toe. Voeg de uien toe en smoor de prei in het pannetje voor een aantal minuten.
Voeg de kerriepoeder toe en laat dit even mee bakken. Voeg vervolgens de room toe en kook dit een beetje in. Zet het pannetje nu aan de kant en breng het op smaak met zwarte peper en nootmuskaat.
Zout de biefstukken met een royale hoeveelheid goed zout.
Zet de skillet op het vuur en smelt hierin roomboter om de biefstukken in te bakken.
Als de biefstukken klaar zijn haal je ze uit het pannetje en leg je ze op een velletje Butcher paper. Op de biefstukken leg je een plakje van een centimeter van de café de Paris boter en vervolgens dek je de biefstukken af met een ander stukje Butcher paper.
Laat de biefstukken 10 minuten rusten.
Warm ondertussen de prei en de aardappels weer langzaam op.
Serveer de biefstukken met de prei en de aardappelwedges.
Eet smakelijk!
Ingrediënten voor biefstuk met café de Paris boter:
Ingrediënten voor de gesmoorde prei in kerriesaus met gebakken aardappeltjes: