Skip to content

4 personen

30 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Tagliata di Manzo

De Tagliata werd in 1973 in Pisa uitgevonden door de chef-kok Sergio Lorenzi die de klassieke Florentijnse steak in een nieuw jasje wilde steken. Er wordt gezegd dat een nobele vrouw uit Arezzo, die dol was op vlees, er voor het eerst om had gevraagd. Ze vroeg Lorenzi het vlees voorgesneden te serveren, vanwege een botbreuk in haar pols door een val van een paard. De ribeye wordt gesneden, ‘Tagliata’, in plakjes van enkele millimeters dik en geserveerd, met rucola en parmezaanse kaas. Het vlees is meestal medium gebakken, met een korst aan de buitenkant. De Tagliata is erg lekker in combinatie met een mooi glas stevige rode wijn.

Voorbereiding van de Tagliata di Manzo met truffel

Haal de ribeye 2 uur van tevoren uit de koelkast. Laat hem langzaam op kamertemperatuur komen.

Zout het vlees een half uur voordat je hem gaat grillen met grof zeezout.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Tagliata di Manzo met truffel

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden en laat de skillet mee verwarmen.

Giet een beetje olijfolie in de skillet en bak de ribeye 2 – 3 minuten per kant. Zorg dat je kerntemperatuur +/- 50 graden is. De ribeye zal nog iets verder garen tijdens het rusten. Hierdoor is de Ribeye perfect medium.

Haal de Ribeye uit de skillet en leg aan de kant met een velletje butcher paper eroverheen. Pak hem niet helemaal in, want dan gaart die te snel en te ver door.

Zet de skillet weer op het vuur en giet de rest van de olijfolie bij het vleessap. Voeg de peperkorrels, gekneusde knoflookteentjes, rozemarijn, en schil van de citroen in de pan en laat dit samen trekken voor 5 minuutjes. Zorg ervoor dat de producten in de olijfolie niet verbranden.

Giet alleen de olijfolie uit de pan in een kommetje. Voeg hierbij het sap van de citroen en de balsamico azijn en meng dit goed door elkaar.

Nu snijd je de ribeye in dunne plakken. Serveer dit op een mooi bord. Hierover verdeel je de rucola, vervolgens giet je de olijfolie met de citroen en balsamico azijn over het vlees en de rucola.

Schaaf ten slotte nog de Parmezaanse kaas en de truffel over Tagliata di Manzo en strooi nog wat vers gemalen peper erover.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kilo ribeye
  • 100 milliliter olijfolie extra vierge
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels crema di balsamico
  • 1 zak rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Grof zeezout en versgemalen peper
  • 1 potje hele zwarte truffel of truffelsaus

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!