Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Arjan Coenen (Coenen Outdoor).
Bereid de Bricknics eerst voor volgens gebruiksaanwijzing: zet er dus eerst wat water in. Verwarm ook direct de BBQ voor op 180 graden indirect.
Snijd de kop van de knoflookbollen af. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise) en snijd de limoen door de helft: snijd hiervan 1 helft in 6 parten en pers de andere helft uit en bewaar het sap. Eventueel: snijd als je wilt het te veel aan vet op de schenkel weg. Laat ook zeker voldoende zitten, want dit geeft allemaal smaak.
Als alle voorbereidingen klaar zijn kunnen de Bricknics op de BBQ met een scheutje olie. Wij hebben er 2 gebruikt, voor iedere schenkel 1, dus alles netjes verdelen.
Laat de Bricknics goed heet worden. Dan kunnen daarna de schenkels met wat peper en zout kort rondom aangebakken worden.
Voeg na het kort bakken de gesneden groenten toe en bak deze ook even mee. Voeg vervolgens de wijn toe. De wijn mag aan de kook voor een paar minuten om de alcohol er wat uit te dampen.
Complementeer het met de knoflook, tijm, laurier en de fond.
Mocht de Bricknic niet helemaal vol zijn, vul dan aan met water en doe de deksel erop. Check regelmatig het vochtpeil en draai de schenkel regelmatig voorzichtig om.
Na 2.5 uur zal het vlees gaar moeten zijn, zo net niet “fall of the bone “. Haal dan het vlees voorzichtig uit de Bricknic en zet het afgedekt weg.
Haal vervolgens de laurierblaadjes en tijm eruit. De saus gaan we verder op smaak brengen door de knoflookbollen uit te knijpen en aan de kook brengen. Voeg de zes partjes limoen, het limoensap en wat druppels Smokey Chipotle sauce toe.
Proeven… Breng de lamsschenkel uit de Bricknic evt. ten slotte nog wat op smaak met peper en zout en/of Worcestersaus.
Smakelijk!
Serveertip: serveer de lamsschenkel uit de Bricknic met wat culinaire aardappeltjes en wat gebakken paprika met champignons.
Ingrediënten
Tools: