skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Niet pittig

Nagerecht

Lamsschenkel uit de Bricknic

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Arjan Coenen (Coenen Outdoor).

Voorbereiding

Bereid de Bricknics eerst voor volgens gebruiksaanwijzing: zet er dus eerst wat water in. Verwarm ook direct de BBQ voor op 180 graden indirect.

Snijd de kop van de knoflookbollen af. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise) en snijd de limoen door de helft: snijd hiervan 1 helft in 6 parten en pers de andere helft uit en bewaar het sap. Eventueel: snijd als je wilt het te veel aan vet op de schenkel weg. Laat ook zeker voldoende zitten, want dit geeft allemaal smaak.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Als alle voorbereidingen klaar zijn kunnen de Bricknics op de BBQ met een scheutje olie. Wij hebben er 2 gebruikt, voor iedere schenkel 1, dus alles netjes verdelen.

Laat de Bricknics goed heet worden. Dan kunnen daarna de schenkels met wat peper en zout kort rondom aangebakken worden.

Voeg na het kort bakken de gesneden groenten toe en bak deze ook even mee. Voeg vervolgens de wijn toe. De wijn mag aan de kook voor een paar minuten om de alcohol er wat uit te dampen.

Complementeer het met de knoflook, tijm, laurier en de fond.

Mocht de Bricknic niet helemaal vol zijn, vul dan aan met water en doe de deksel erop. Check regelmatig het vochtpeil en draai de schenkel regelmatig voorzichtig om.

Na 2.5 uur zal het vlees gaar moeten zijn, zo net niet “fall of the bone “. Haal dan het vlees voorzichtig uit de Bricknic en zet het afgedekt weg.

Haal vervolgens de laurierblaadjes en tijm eruit. De saus gaan we verder op smaak brengen door de knoflookbollen uit te knijpen en aan de kook brengen. Voeg de zes partjes limoen, het limoensap en wat druppels Smokey Chipotle sauce toe.

Proeven… Breng de lamsschenkel uit de Bricknic evt. ten slotte nog wat op smaak met peper en zout en/of Worcestersaus.

Smakelijk!

Serveertip: serveer de lamsschenkel uit de Bricknic met wat culinaire aardappeltjes en wat gebakken paprika met champignons.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 2 lamsschenkels
  • 2 knoflookbollen
  • 150 ml rode wijn
  • 2 witte en 2 rode uien
  • 350 ml rundsfond
  • 2 blaadjes laurier
  • een paar gekneusde peperbolletjes
  • 1 wortel
  • 1 limoen
  • enkele druppels Smokey Chipotle Sauce
  • peper en zout
  • olijfolie
  • maïzena om te binden
  • worcestersaus

Tools:

  • Bricknick

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!