skip to Main Content

8 personen

5 uur

Mild pittig

Bijgerecht

Burnt Ends van Buikspek

‘Een heerlijk snoepje van de BBQ’ worden ze ook wel genoemd, gemaakt van een stuk buikspek die langzaam gegaard is tot grote plakkerige dobbelstenen. Lekker voor een snack op de zondagmiddag of op jouw party!

Voorbereiding

Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter.

Smeer de blokjes in met mosterd en strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de blokjes buikspek. Zorg dat alles helemaal bedekt is.

Laat de BBQ rub een aantal uurtjes intrekken in het vlees, het liefst de hele dag.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding burnt ends van buikspek

Steek de kamado aan en zorg dat die indirect op 130 graden brand.

Leg het blokje rookhout tussen de kolen.

Leg de blokjes buikspek op het rooster van de kamado en sluit de deksel. Laat dit ongeveer 2,5 uur roken op 130 graden.

Haal na 2,5 uur de blokjes van de BBQ en leg ze in een aluminium bak.

Snijd de boter in stukjes en leg deze tussen de blokjes buikspek. Strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover. Dek dit vervolgens af met aluminiumfolie.

Zet het bakje terug op de BBQ en laat dit staan voor ongeveer 1,5 uur op 130 graden indirect.

Na 1,5 uur haal je de blokjes buikspek van de BBQ af.

Verwarm nu in een bakje de BBQ saus met nog wat honing en doop de blokjes buikspek voorzichtig in de saus. Zorg dat de saus goed verdeeld is over de blokjes.

Leg de blokjes buikspek weer terug in een schone schaal en zet deze schaal nu onafgedekt voor ongeveer 15 – 30 minuten weer terug op indirect 130 graden. Wel de deksel van je BBQ dicht doen.

Als de BBQ saus mooi is gekarameliseerd is jouw snoepje van de BBQ klaar.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kilo buikspek, zonder zwoerd
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels BBQ rub
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels BBQ saus

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken