Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter.
Smeer de blokjes in met mosterd en strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de blokjes buikspek. Zorg dat alles helemaal bedekt is.
Laat de BBQ rub een aantal uurtjes intrekken in het vlees, het liefst de hele dag.
Steek de kamado aan en zorg dat die indirect op 130 graden brand.
Leg het blokje rookhout tussen de kolen.
Leg de blokjes buikspek op het rooster van de kamado en sluit de deksel. Laat dit ongeveer 2,5 uur roken op 130 graden.
Haal na 2,5 uur de blokjes van de BBQ en leg ze in een aluminium bak.
Snijd de boter in stukjes en leg deze tussen de blokjes buikspek. Strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover. Dek dit vervolgens af met aluminiumfolie.
Zet het bakje terug op de BBQ en laat dit staan voor ongeveer 1,5 uur op 130 graden indirect.
Na 1,5 uur haal je de blokjes buikspek van de BBQ af.
Verwarm nu in een bakje de BBQ saus met nog wat honing en doop de blokjes buikspek voorzichtig in de saus. Zorg dat de saus goed verdeeld is over de blokjes.
Leg de blokjes buikspek weer terug in een schone schaal en zet deze schaal nu onafgedekt voor ongeveer 15 – 30 minuten weer terug op indirect 130 graden. Wel de deksel van je BBQ dicht doen.
Als de BBQ saus mooi is gekarameliseerd is jouw snoepje van de BBQ klaar.
Eet smakelijk!
Tools: