Hete kip BLT
Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe BLT ( Bacon- Lettuce – Tomato). Grill de kipfilet op een matig vuur zodat de kipfilet niet te droog wordt. Zeker met kipfilet is dit een kleine uitdaging.
Voorbereiding voor de hete kip BLT
Doe de chilipeper, knoflook en de peterselie in een keukenmachine en maal het fijn. Schenk de olijfolie erbij en meng dit totdat alle ingrediënten fijn zijn gemalen. Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie toe.
Meng de marinade met de kipfilets en dek dit af. Zet voor 3 – 6 uur in de koelkast.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de kip BLT
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden. Laat je gietijzeren bakplaat of skillet mee verwarmen.
Wikkel ondertussen om elk stuk kipfilet een plak ontbijtspek. En laat het 20 minuten op kamertemperatuur komen.
Als de BBQ heet genoeg is leg je de kipfilets op de bakplaat of skillet.
Let op dat de ontbijtspek niet verbrand en bak de filets ongeveer in 10 minuten gaar.
Snijd ondertussen de broodjes door het midden en rooster de broodkant even kort. Smeer de onderkant van het broodje in met mayonaise en leg hierop de in plakken gesneden tomaat.
Vervolgens leg je de kipfilet met spek en een klein handje rucola op de tomaat.
Bovenkantje erop en eet smakelijk!