skip to Main Content

8 personen

10 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Sloppy Pulled Pork

Juicy, zacht en omdat we niet van droog vlees houden…

Sloppy Pulled Pork “Fire Station” style

Sloppy Pulled Pork! Een echte kamado klassieker inmiddels. Helaas proeven we regelmatig andere pulled pork: droog, smakeloos of het “verkeerde” vlees gebruikt. Nou ja, niet echt verkeerd maar er is keuze… Veel mensen gebruiken de nek van het varken (procureur met een chique woord). Wij vinden dat je de lekkerste Pulled Pork maakt van de zgn. “Boston Butt”. Een “usa cut” van deels nek én deels de schouder. De nek is uitgebeend en in de schouder zit het schouderblad (met vet) er nog in. Dat stuk bot én extra vet geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht! Geen onzin met sous vide garen, gewoon van A tot Z op de kamado!

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding Pulled Pork

Rub de Boston Butt royaal in en pak in met vershoudfolie. Leg het vlees in een schaal en laat een nacht in de koelkast intrekken.

Zorg ervoor dat je kamado voorbereid is op indirect grillen (max. 140 C). Leg 1 tot 2 chunks in de kolen en start met roken van Boston Butt tot een kerntemperatuur van 60 graden. Lak nu de Boston Butt af met de BBQ saus. Vanaf nu lak je af en toe de Butt in met de BBQ saus. Is je BBQ saus te dik, leng deze dan aan met een beetje water.

Wanneer de kerntemperatuur van 74 graden bereikt is, haal je de Boston Butt van de kamado.

Pak nu de Butt in met je butcher paper en doe er 6 tot 8 eetlepels appelsap of cola bij. Bind het pakket dicht met je slagerstouw zodat je zeker weet dat het vocht niet uit je pakket wegloopt. Leg de Butt terug op de kamado en laat deze garen tot een kerntemperatuur van 92 graden.

Haal de Butt van je kamado en laat deze heel even afkoelen! Hoe warmer deze is, hoe makkelijker je deze kan “plukken”.

Bewaar het “gepullde” vlees in een Dutch Oven (DO).

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding Broodjes Pulled Pork

Meng de BBQ saus met het varkensvlees en laat de DO rustig warm worden. Goed blijven roeren anders brandt het mogelijk aan.

Tijdens het verwarmen van het vlees voeg je een flinke scheut cola toe aan de DO. Het vlees moet een beetje smeuïg worden: sloppy dus! Blijf proeven om de gewenste rijke smaak te krijgen.

Rooster het broodje en doe er een portie coleslaw op met daarbovenop een heerlijke hoeveelheid Pulled Pork! Klaar. Eet smakelijk!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

Benodigd:

Pitmaster Partner: Joris

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Zoeken