Skip to content

8 personen

10 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Sloppy Pulled Pork

Nice ‘n Juicy, omdat we niet van droog vlees houden!

Sloppy Pulled Pork “The Fire Station” style

Sloppy Pulled Pork! Een echte kamado klassieker inmiddels. Helaas proeven we regelmatig andere pulled pork: droog, smakeloos of het “verkeerde” vlees gebruikt. Nou ja, niet echt verkeerd maar er is keuze…

Veel mensen gebruiken de nek van het varken (procureur met een chique woord). Wij vinden dat je de lekkerste Pulled Pork maakt van de zgn. “Boston Butt”. Een “usa cut” van deels nek én deels schouder. De nek is uitgebeend en in de schouder zit het schouderblad (bot met vet) er nog in. Juist dat stuk bot én extra vet geeft een heerlijke, betere smaak aan dit gerecht! Enne, geen onzin met sous vide garen, gewoon van A tot Z op de kamado!

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!

  • Meer dan 20 konro grill modellen
  • Verzending naar 30 landen
  • Accessoires & smaakmakers

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding Pulled Pork

Rub de Boston Butt royaal in en pak in met vershoudfolie. Leg het vlees in een schaal en laat een nacht in de koelkast intrekken.

Zorg ervoor dat je kamado voorbereid is op indirect grillen (max. 140 C). Leg 2 tot 3 chunks in de kolen en start met roken van Boston Butt tot een kerntemperatuur van 60 graden. Lak nu de Boston Butt af met deze BBQ saus. Vanaf nu lak je, om de 20 – 30 minuten, de Butt in met de BBQ saus. 

Wanneer de kerntemperatuur van 74 graden bereikt is, haal je de Boston Butt van de kamado.

Pak nu de Butt in met je butcher paper en doe er 6 tot 8 eetlepels appelsap, whiskey of cola bij. Bind het pakket dicht met je slagerstouw zodat je zeker weet dat het vocht niet uit je pakket wegloopt. Leg de Butt terug op de kamado en laat deze garen tot een kerntemperatuur van 92 graden.

Haal de Butt van je kamado en laat deze heel even afkoelen! Hoe warmer deze is, hoe makkelijker je deze kan “plukken” maar je verbrand snel je vingers want binnenin is ie loeiheet! 

Bewaar het “gepullde” vlees in een Dutch Oven (DO). Tip: laat het nooit afkoelen in je DO, door de condens kan je pan snel gaan oxideren. 

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding broodje Pulled Pork

Meng BBQ saus met het varkensvlees en warm het rustig op. Goed blijven roeren anders brandt het mogelijk aan.

Tijdens het verwarmen van het vlees voeg je een flinke scheut cola toe aan de DO. Het vlees moet een beetje smeuïg worden: sloppy dus! Blijf proeven om de gewenste, rijke smaak te krijgen.

Rooster het broodje en doe er een portie coleslaw op met daarbovenop een heerlijke hoeveelheid Sloppy Pulled Pork! Klaar. Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

Benodigd:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast