skip to Main Content

4 personen

1,5 – 2 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

The Crazy Apple Loaded Fries

Loaded fries, oftewel friet met een hele lading lekkers erbovenop! Dit recept is echt top, de knapperige friet overladen met pulled chicken, gesmolten kaas en dan het zoete van die heerlijke BBQ saus van Saus.Guru.

Dit recept kan als bijgerecht, maar als je gewoon lekker veel maakt eet je het als maaltijd.

Voorbereiding van The Crazy Apple Loaded Fries:

Rub de kippendijen goed in met de Angus & Oink Feather Duster BBQ rub.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van The Crazy Apple Loaded Fries:

Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden. Gebruik hiervoor je hitteschild / convEGGtor. Vergeet de druippan niet!

Leg de kippendijen op de kamado en laat ze garen tot de kern 74 graden is. Check dat met deze prikthermometer Als die hoger uitkomt is dat niet zo heel erg, maar bij 74 graden zijn ze gaar. Dit duurt ongeveer 1 – 1,5 uur.

Als je wilt frituren verhit dan ondertussen je frituurpan op 180 graden. Wil je de friet liever op de kamado maken dan kan dat met de rotisserie i.c.m. deze basket. Let op: dit duurt wel wat langer.

Snijd de cherrytomaten doormidden en de rode ui en de jalapeños in ringen.

Frituur ondertussen de friet en als de kippendijen gaar zijn, trek je ze uit elkaar met 2 vorken of in stijl met deze bear claws.

Leg nu de friet in de skillet, daarbovenop de pulled chicken, cherry tomaten, rode uien, jalapeño peper en de geraspte kaas. Zet de skillet terug indirect terug in de kamado. Laat staan totdat de kaas is gesmolten.

Strooi er als laatste de gefrituurde uien over en maak het af met de Late Apple Harvest BBQ saus. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken