skip to Main Content

1-2 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Cowboy Steak

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris

Voorbereiding

Bereid de kamado ½ direct en ½ indirect voor op een hitte van ± 220 graden.

Laat de Cowboy Steak los afgedekt met een schone theedoek ruim een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen.

Kruid je steak in met peper & zout naar smaak. Uiteraard kun je deze ook insmeren met rub maar een echte steak heeft aan peper & zout genoeg!

Maak de maïskolven schoon en grill ze op het gietijzeren rooster.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Leg de steak op het gietijzeren rooster en draai deze na 45 seconden een kwartslag. Na 45 seconden draai je de steak om en daarna na 45 seconden weer een kwartslag. Nu heb je aan beide zijden een hele mooie (grill) ruit staan.

Pak nu je rookplank en leg je steak op je rookplank en laat deze op het rooster nagaren tot een kerntemperatuur van 53 graden, wat betekent dat de steak nu medium gebakken is. Laat hem nog 5 minuten rusten onder je theedoek.

Zorg ondertussen dat je maïskolven niet te zwart zijn.

Naast je steak kun je de Pulled Pork worsten plaatsen, bak deze voor ongeveer 8 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben.

Smakelijk!

Serveertip: Bak naast deze 2 heerlijke stukken vlees bijvoorbeeld nog wat aardappelen en gegrilde groenten (paprika, ui, courgette, champignons).

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

Pitmaster Partner: Joris

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Zoeken