Ossenhaaspuntjes op Aziatische wijze
De heerlijke malse ossenhaaspuntjes van waterbuffel. Het is vlees van de stier en redelijk onbekend in Nederland. Dat het onbekend is maakt het vooral niet minder smakelijk & mals. Omdat iedereen de gewone ossenhaaspuntjes wel kent, heb ik gekozen om er een Aziatische twist aan te geven. Licht zout en gezoet vanwege de hoisin en soja maar dankzij de Chinese (rijst/kook) wijn juist een frisse ondertoon aangebracht zodat het een lekkere lichte hap is!
Voorbereiding ossenhaaspuntjes op Aziatische wijze
Meng alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar in een kom.
Doe de ossenhaaspuntjes in de kom bij de marinade.
Laat de marinade minimaal 1 uur intrekken.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding ossenhaaspuntjes op Aziatische wijze
Breng je kamado met gietijzeren rooster naar 200 graden zonder hitteschild, we gaan dus direct werken.
Leg de ossenhaaspuntjes op het gietijzeren rooster en schroei ze gloeiend heet dicht. Draai ze om als ze makkelijk loslaten. Ongeveer 1 minuut per zijde.
Zet ze apart en laat de olie warm worden in de skillet. Leg de ossenhaaspuntjes in je skillet, draai ze op tijd en kern 1 of 2 stukjes. De kerntemperatuur moet 49 graden zijn.
Blus af met de marinade en laat deze even koken.
Haal de skillet van de kamado en zet op tafel. Omdat skillet erg heet is zullen de ossenhaaspuntjes doorgaren tot ca. 52 / 53 graden!
Eet smakelijk!
Garneertip: besprenkel met gebakken uitjes en wat schijfjes lenteui.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 500 gram ossenhaaspuntjes, deze zijn van waterbuffel maar je kunt ook ossenhaaspuntjes van rund gebruiken.
Marinade:
- 3 eetlepels hoisin
- 2 eetlepels soja
- 1 eetlepel zonnebloem- of pindaolie
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 theelepel sambal oelek of deze zelfgemaakte tomatensambal
- 1 eetlepel mirrin (rijstwijn)
Tools
- Gietijzeren Rooster
- Skillet