Skip to content
Sparerib rek

Meer ribs op je kamado met een Spare Rib Rek!

Rubben, roken, stomen en lakken!

Spareribs? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! En jij waarschijnlijk ook niet. Het is nou eenmaal een feit dat spareribs superlekker zijn en dat ze van de kamado nog lekkerder zijn! Daar wil je gewoon meer van. Daarom is het handig als je meerdere spareribs tegelijkertijd kan bereiden. Op deze pagina vind je alles om je ribs supermals en sticky te maken. 

Resultaat 19–19 van de 19 resultaten wordt getoond

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Musthave voor de rib liefhebbers!

Er zijn 2 type ribrekjes. Het multifunctionele sparerib rek en het normale ribrek. De eerste kun je omdraaien en dan kun je er ook een kip of rollade in bereiden. Welke je ook kiest, een spareribrek is echt een musthave voor de liefhebber van spareribs. Met zo’n rekje kun je in dezelfde tijd meer ribben bereiden. Wanneer je de ribs naast elkaar in het rek (i.p.v. plat op het rooster) plaatst, stroomt warme lucht en de rook er beter langs, worden ze gelijkmatiger gegaard en worden je ribs nog lekkerder! Bij Kamado Express hebben we ruime keuze uit ribrekjes voor op de kamado.

Ruime keuze in rib rekjes

Bij Kamado Express vind je verschillende formaten rekjes van diverse merken. Heb je een grote kamado, met een roostermaat vanaf 46 centimeter? Dan is bijvoorbeeld het Bastard Sparerib Rek Deluxe echt wat voor jou. In dit grote rek kun 6 ribben kwijt! Heb je een wat kleinere kamado? Dan is de Big Green Egg Rib Rack Small voor jou meer geschikt. In dit compacte rekje kun je maximaal 4 ribs bereiden. Bijkomend voordeel van de meeste rib racks is dat het niet enkel te gebruiken is om spareribs mee te bereiden. Wanneer je het rek omdraait kun je er bijvoorbeeld perfect rollade op garen of grote stukken vlees eenvoudig op verplaatsen. Een multifunctioneel accessoire dus!

3-2-1 spareribs

De allerlekkerste spareribs zijn natuurlijk degene waarvan het vlees van het bot af valt. Deze heerlijke ‘fall of the bone’ ribs zijn vrij makkelijk te bereiden op de kamado. Hiervoor gebruik je de 3-2-1 methode. Dit gerecht bereid je in 3 fase’s. Fase 1: 3 uur roken. Fase 2: 2 uur stomen. Fase 3: nog 1 uur op de kamado garen en lakken. Deze tijden worden wel gehanteerd wanneer je extra dik bevleesde ribben hebt. Wanneer de ribben wat dunner zijn kun je bijvoorbeeld ook 2-1-0,5 doen. Wil je graag een uitgebreide uitleg hoe je de lekkerste 3-2-1 spareribs maakt? Bekijk dan hier het recept.

Wil je eens spareribs met een bijzondere twist proberen? Bekijk dan eens de Aziatische spareribs. Wanneer je dit recept volgt heb je spareribs met iets meer bite en met heerlijke Aziatische smaken. Op onze receptenpagina vind je naast spareribs nog veel meer heerlijke kamado recepten!

Het beste BBQ vlees

Wanneer je heerlijke gerechten op de kamado wilt gaan bereiden, heb je natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig. Daarvoor is het belangrijk dat je het juiste vlees is huis haalt van hoge kwaliteit.

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast