Skip to content

4 personen

5 – 6 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Aziatische spareribs

Spareribs zijn altijd een genot om te bereiden op de kamado. Lekker low and slow en uren garen op de kamado met een goed glas bier. Dit keer gaan we spareribs bereiden met Aziatische smaken en serveren er een makkelijke salade bij. Het soort spareribs maakt niks uit, of je nu dikbevleesde spareribs gebruikt of bijvoorbeeld Iberico spareribs. Je moet alleen de duur van de bereiding aanpassen op gevoel. De 3-2-1 methode is een standaardmethode voor het bereiden van spareribs. Echter kijk ik altijd naar hoe de spareribs eruit zien en aanvoelen. Wanneer je ze graag ‘fall of the bone’ eet dan kun je gewoon de 3-2-1 methode aanhouden. Zelf eet ik ze het liefste met nog een bite waardoor de tijd iets korter wordt dan zes uur.

Voorbereiding

Meng in een kom de specerijen voor de dry-rub waar we de spareribs mee gaan kruiden.

Haal de spareribs uit de koeling en verwijder het vlies aan de achterzijde van de spareribs door met een mes eronder te steken en dan omhoog te wippen.

Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf in met een beetje olijfolie, strooi vervolgens de rub eroverheen.

Pak daarna de spareribs in met vershoudfolie en marineer minimaal 2 uur in de koeling.

Neem een pan en voeg hierin de ingrediënten voor de lak saus.

Pel de knoflook en pers deze in de saus samen met de rasp van één theelepel gember.

Plaats de pan op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat de saus langzaam indikken en houd warm voor gebruik.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Bereiding salade

Maak eerst de wortels en de Chinese kool schoon en snijd in slierten of gebruik een keukenmachine.

Snijd vervolgens de bosui in ringen en zet 1/3 apart voor de garnering van de spareribs.

Meng daarna de groenten door elkaar in een kom en meng met de rijstazijn en de sesamolie.

Snijd koriander en munt grof en meng het door de salade.

Proef de salade en breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding Aziatische spareribs

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats twee plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Voeg rookhout chuncks toe om de spareribs een lekkere rooksmaak te geven.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.

Leg de spareribs op de kamado en sluit de deksel voor ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Haal de spareribs van de barbecue, pak in met Butcher Paper en voeg een beetje cola toe.

Sluit de deksel voor ongeveer 1,5 tot 2 uur zodat de spareribs kunnen stomen in het vocht en lekker mals blijven.

Haal vervolgens de spareribs uit de Butcher Paper en leg ze terug op de barbecue. Voorzie de spareribs van de lak saus en sluit de deksel.

Smeer de spareribs iedere 15 minuten in met de lak saus en haal de spareribs tussen de 30 minuten en 1 uur van de barbecue.

Strooi de bosui over de spareribs samen met de gebakken uitjes. Serveer de spareribs samen met de salade.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten spareribs:

  • 2 Spareribs
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • sesamzaadjes
  • 2 stengels bosui
  • gebakken uitjes

Ingrediënten lak saus:

  • 125 ml honing
  • 125 ml bruine basterdsuiker
  • 80 ml balsamico azijn
  • 80 ml sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel sambal

Ingrediënten bijgerecht:

  • 2 wortels
  • 3 stengels lente ui
  • 1/2 Chinese kool
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • Verse munt en koriander

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering + optionele montage

Gratis levering & zelf monteren

Bij levering & zelf monteren komen wij, vaak binnen enkele werkdagen in overleg met jou, je aankoop afleveren. We staan NOOIT onaangekondigd aan de deur met een groot pakket. 

Onze chauffeurs brengen je kamado veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van een handleiding uiteraard. De meeste kamado’s zijn binnen 45 too 60 minuten gemonteerd. Heb je toch hulp nodig dan zijn wij je  hulplijn.

Gemonteerd geleverd á € 75 – € 150

Wil jij het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor gemonteerd geleverd. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis tot op je terras / overkapping. 

Voordelen:

  • Je hoeft niets te doen.
  • Je hebt geen afval.
  • Je kunt meteen aan de slag met je aankoop.
  • Kortom, nul stress en snel genieten van je nieuwe kamado.

Nadelen:

  • Levering duurt langer dan bij “gratis levering & zelf monteren”.
  • Levertijd in overleg, houdt rekening met minimaal 1 tot 2 weken.
  • Je betaalt er extra voor. Voor een kamado € 75,00 en voor een buitenkeuken / tafel € 150,00

Voorwaarden 

SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst. Levertermijn bij montage duurt altijd langer dan reguliere levering en wordt op basis van route en montageplanning met je ingepland. Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast