Pita met Pulled Chicken, Atjar en Komkommer
Een pita met pulled chicken en atjar is een smakelijk gerecht dat bestaat uit sappige, langzaam gegaarde stukjes kip gemengd met heerlijke kruiden. Het wordt geserveerd in een pitabroodje en aangevuld met atjar en komkommer. De atjar voegt een verfrissende en zoetzure smaak toe aan de pita, waardoor het een heerlijke combinatie van smaken is. Deze pita is perfect als lunch of diner.
Voorbereiding voor gevulde pita met pulled chicken, atjar en komkommer:
Wrijf de kipfilet in met de Magic Dust rub.
Snipper de rode uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een Dutch Oven op de kamado en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg de Blues Hog Original BBQ-saus, bruine suiker, peper en zout toe aan de Dutch Oven en laat het geheel zachtjes koken voor enkele minuten.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding voor gevulde pita met pulled chicken, atjar en komkommer
Bouw de kamado om en zorg voor indirecte hitte op een temperatuur van ongeveer 175 graden.
Voeg rookchunks (Beuk, Kers of Appel) toe voor een extra rooksmaak aan de pulled chicken.
Leg de gekruide kipfilets op de kamado en sluit de deksel. Laat de kipfilets ongeveer 30-45 minuten liggen, totdat de kerntemperatuur 74 graden is. Let op dat de kip niet te gaar wordt, want dan wordt deze droog.
Haal de kipfilets van de kamado en laat ze even rusten en afkoelen.
Gebruik de Bear Claws om de kip uit elkaar te trekken. Als je die niet hebt kun je ook twee vorken gebruiken.
Roer de kip door de saus en verwarm het geheel opnieuw.
Leg ondertussen de pitabroodjes op de kamado totdat ze gaar zijn.
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met plakjes komkommer en atjar tjampoer en de heerlijke kip.
Smakelijk eten!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels Magic Dust BBQ-rub
- 4 pitabroodjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Blues Hog Original BBQ-saus
- 12 gram bruine suiker
- 200 gram komkommer
- 1 pot atjar tjampoer
Tools:
- ConvEGGtor / Plate setter
- Dutch Oven
- Rookchunks