skip to Main Content

4-6 personen

3 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Beefpumpkin stew uit de Dutch Oven

Dit lekkere kamado recept is geschreven door Guest Griller Eric Manders.

Voorbereiding

Richt je kamado in voor direct barbecueën. Plaats de Dutch Oven in de kamado en breng de temperatuur naar 180 graden.

Snijd alvast: de runderlappen in blokjes, de rode en witte ui in schijfjes, de selderij in stukjes, prei in halve ringen en bosui in blokjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snipper de knoflook. En schil de pompoen en snijd deze in blokjes.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Verhit de olijfolie in de Dutch Oven en fruit de ui en knoflook 3 minuutjes aan. Voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.

Laat de temperatuur zakken naar 150 graden.

Voeg in de Dutch Oven de volgende ingrediënten toe: de laurierblaadjes, kruidnagels, pompoen, prei, selderij, bosuitje, anijs, rozemarijn en peper.

Bak deze ingrediënten 1 minuut mee en voeg nu 500 ml water, 2 bouillonblokjes, het bier, azijn en de koekkruiden toe.

Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de Dutch Oven en voeg het laatste half uur de aardappelen toe. De stoof zal nu wat indikken. Roer af en toe door.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 500 gr magere runderlappen
  • 500 gr pompoen (flespompoen of oranje hokkaido pompoen)
  • 2 flinke aardappelen
  • 1 flesje donker bier
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 1 prei
  • 1 bosuitje
  • 2 selderij stengels
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el azijn
  • 2 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
  • scheut azijn
  • 2 steranijszaad
  • 10 peperkorrels
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • scheut olijfolie

Tools

Guest griller Erik brute bosjesman

Guest Griller: Erik Manders

"Hallo, ik ben Erik Manders oftewel 'De Brute Bosjesman'. Dit omdat ik houthakker van beroep ben. Samen met mijn uitgebreide verzameling van: gietijzeren pannen, Big Green Egg Large, Offset Smoker, Joy Stove, Rocket Stove en nog diverse andere attributen ben ik zo ongeveer een jaar of 7 aan het BBQ'en en buitenkoken. Als hoogtepunt ben ik in 2018 en 2019 samen met mijn team 'Bad To The Bone' Nederlands Kampioen Culinair Buitenkoken geworden. Ik vind het geweldig om nieuwe gerechtjes te ontwikkelen en uit te proberen."

BBQ tip van Erik De Brute Bosjesman: "Steek je kamado eens in de wintermaanden aan en beleef de bijzondere ervaring van buitenkoken in de winter".

Zoeken