Loaded Potato
Een smakelijk en makkelijk bijgerecht. Dit is altijd een succes voor bij een heerlijke steak!
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding voor de Loaded Potato
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.
Leg de ingepakte aardappels op het rooster en sluit de deksel. Laat de aardappels liggen voor ongeveer 1 uur. Meet daarna de kern van de aardappel. Als deze +/- 100 graden is mogen ze van de kamado af.
Bouw je kamado om tot directe hitte en zet je skillet op de BBQ.
Als de skillet goed heet is bak je het ontbijtspek uit. Daarna bak je in het vet van het spek de paprika’s en fijngesneden rode peper glazig.
Pak de aardappels ondertussen uit, leg deze in zijn geheel op het rooster en grill ze kort zodat de korst lekker knapperig wordt.
Haal de paprika’s, rode pepers en de aardappels van de BBQ af en zet ze aan de kant.
Meng 1 eetlepel van het kruidenmengsel Terre Exotique trappeur met de zuivelspread.
Nu gaan we de aardappels vullen
Snijd de aardappel tot driekwart voorzichtig open.
Vul deze nu met het paprika / rode peper mengsel.
Gooi er een dikke klodder zuivelspread op.
Verdeel de spekblokjes over de aardappelen.
Knip als laatste de verse bieslook fijn over de Loaded Potato.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 4 grote iets kruimige aardappels
- Olijfolie
- 5 paprika’s, een mix van diverse kleuren
- 1 rode peper
- 200 gram zuivelspread naturel
- 1 eetlepel Terre Exotique Trappeur
- 125 gram spekblokjes
- Bieslook
- Peper en zout
Tools:
- Aluminiumfolie
- ConvEGGtor / Plate setter
- Skillet
- Kerntemperatuurmeter