Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Steek de kamado aan en bereid voor op indirecte hitte van ongeveer 180 graden Celsius.
Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de Dutch oven.
Besprenkel ruim met olijfolie, zout, peper en suiker.
Bak ongeveer 1 uur totdat de tomaten zacht zijn met een bruin randje.
Zet apart in een bak of schaal. Mag afkoelen.
Verwarm de kamado voor op directe hitte van ongeveer 200 graden Celsius.
Bak vervolgens met een beetje olijfolie (in je Dutch oven) de uien, wortel en knoflook glazig.
Hak de basilicumstelen grof en voeg deze toe aan de pan. Bak ze even mee.
Voeg nu de gebakken tomaten en alle sappen, samen met de bouillon, toe.
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen op laag vuur. Gaat het te hard, zet dan de schuiven van je kamado ver dicht.
Neem de pan van de kamado en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de Balsamico azijn en crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng goed gehakt met paneermeel, ei en geraspte jong belegen kaas.
Breng het op smaak met peper, zout en evt. andere kruiden naar jouw smaak. Rol de gehaktballetjes, ongeveer ter grootte van een golfbal. Ze moeten ineens in je mond passen, no niet dan zijn ze te groot.
Breng de kamado naar een temperatuur van ongeveer 200 graden. Direct grillen!
Als de kamado op temperatuur is gaan we de gehaktballetjes grillen totdat ze gaar zijn. Grill ze egaal rondom bruin. Let op: dit gaat best snel.
Als de gehaktballen gaar zijn haal je ze van de kamado en leg je ze onder een stukje Butcher Paper om te rusten. Dat geeft jou de tijd om de saus te maken.
We nemen een “gewone” BBQ saus als basis. Bijvoorbeeld deze van Saus.Guru of Eddy’s Sunny saus, de Bourbon, honing, zoete chilisaus, bruine basterdsuiker en Worcestershire saus goed door elkaar in een gietijzeren skillet en zet dit op de kamado. Laat de saus aan de kook komen en kook hem in.
Als de saus de juiste dikte heeft, proef je hem! Smaak evt. af met peper en zout.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze nog even in de skillet op laag vuur doorwarmen zodat ze de smaak van de saus kunnen opnemen.
Verwarm de tomatensoep nog even en schep in kommen. Garneer met gescheurde basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Serveer de bourbon gehaktballetjes met de saus apart in een kommetje of schenk de saus over de gehaktballetjes in de skillet en serveer deze met de pitabroodjes en met de soep.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Voor de soep:
Voor de Bourbon gehaktballetjes:
Tools: