Skip to content
🔥 De BLACK WEEKS zijn begonnen! Kortingen tot 30% 🔥

4-6 personen

25 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Kippendijen pasta met romige tomatensaus

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Bijzondere pasta

Pasta kun je natuurlijk ook gewoon op de barbecue maken net zoals bijna alle BBQ recepten. Maar hoe gaaf is het om een kippendijen pasta te maken door het gebruik van een skillet op de barbecue? Er is toch niks leuker dan lekker buiten koken! Deze kippendijen pasta viel bij ons goed in de smaak.

Voor mij is barbecueën vooral lekker koken voor mijn gezin, familie of vrienden. Een complete maaltijd van de barbecue maakt het dan extra speciaal vind ik. Het hoeft niet allemaal moeilijk te zijn, zolang het maar goed smaakt. Pasta is hier een goed voorbeeld van, omdat je voor een lekkere pasta niet veel nodig hebt. Welke pasta je gebruikt maakt niet veel uit, maar een beetje variëren met vormen is altijd leuk. De tomatensaus maken we natuurlijk altijd zelf omdat het helemaal niet moeilijk is.

Je kunt de tomatensaus in dit recept gebruiken als basis voor iedere pasta die je gaat maken. Ik voegde er dit keer verse spinazie aan toe met basilicum. Je kunt natuurlijk de spinazie vervangen door groenten die je lekker vindt. Voor ons is deze saus ook de basis voor de tomatensaus voor op een pizza. We kruiden dan de saus met Italiaanse kruiden en stoppen de saus even in een blender zodat je een gladde saus krijgt. Daarna laat je de saus afkoelen en kun je deze gebruiken voor op de pizza. Heb je teveel saus gemaakt? Geen probleem! Je kunt de rest gewoon invriezen. Deze pastasaus kun je ook invriezen, maar voeg dan nog niet de crème fraîche toe.

Serveer het gerecht samen met een blok Parmezaanse kaas zodat iedereen deze zelf kan raspen boven de pasta. Naast de Parmezaanse kaas is een goede wijn natuurlijk nooit verkeerd om te serveren. Zelf zou ik gaan voor een lekkere fruitige witte wijn zoals een La Chablisienne Chablis La Pierrelée. Dit is een lekkere en toegankelijke wijn die perfect bij het gerecht past.

Grill de ananas daarna op het rooster voor een lekkere BBQ smaak.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Voorbereiding

Haal de kippendijen uit de koeling en maak ze schoon. Wrijf de kippendijen in met een beetje olijfolie en breng ze vervolgens op smaak met zout en peper.

Rijg de kippendijen aan een spies of grill ze allemaal los. Mijn voorkeur heeft het om ze even aan een spies te rijgen, omdat dat wat makkelijker is.

Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.

Hak een bosje verse basilicum fijn.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding kippendijen pasta

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 180 graden in de dome en sluit de schuiven voor 3/4. Zorg ervoor dat je grilroosters goed schoon zijn en ga er voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen.

Plaats de kippendijen op het rooster boven het directe gedeelte en grill ze voor een aantal minuten aan beide zijden. Verplaats ze naar het indirecte gedeelte en plaats de skillet boven het directe gedeelte van de barbecue. Sluit vervolgens de deksel van de barbecue.

We gaan de kippendijen garen tot een kerntemperatuur van 73 graden.

Schenk een beetje olijfolie in de skillet en fruit de uien aan tot ze glazig zijn.

Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak deze voor een aantal minuten. Vergeet niet om regelmatig te roeren en de kerntemperatuur te controleren van de kippendijen.

Haal de kippendijen van de barbecue als ze de kerntemperatuur van 73 graden bereikt hebben en leg ze op een snijplank.

Voeg de tomatenblokjes, gepelde tomaten en de passata toe in de skillet en breng deze aan de kook.

Verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte en kook in de tussentijd de pasta gaar op het fornuis.

Voeg vervolgens de verse spinazie beetje bij beetje toe en laat deze slinken door regelmatig te roeren in de pastasaus.

Voeg de crème fraîche en basilicum toe aan de saus en roer goed. Proef de saus en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Haal de kippendijen van de spiesen en leg deze in de tomatensaus. Sluit een aantal minuten de deksel van de barbecue zodat de kippendijen weer iets kunnen opwarmen. Of dit noodzakelijk is hangt een beetje af van hoe warm het buiten is.

Serveer de skillet op tafel met de gekookte pasta en een blok Parmezaanse kaas. Drink er een fruitige witte wijn bij of rosé en geniet van een heerlijk gerecht van de barbecue.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen zonder huid en bot
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • blik gepelde tomaten
  • blik tomatenblokjes
  • 250 ml passata
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 125 ml crème fraîche
  • verse basilicum
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 volle eetlepel paprikapoeder
  • 200 gram spinazie
  • 1 kg pasta
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en versgemalen peper

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering + optionele montage

Gratis levering & zelf monteren

Bij levering & zelf monteren komen wij, vaak binnen enkele werkdagen in overleg met jou, je aankoop afleveren. We staan NOOIT onaangekondigd aan de deur met een groot pakket. 

Onze chauffeurs brengen je kamado veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van een handleiding uiteraard. De meeste kamado’s zijn binnen 45 too 60 minuten gemonteerd. Heb je toch hulp nodig dan zijn wij je  hulplijn.

Gemonteerd geleverd á € 75 – € 150

Wil jij het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor gemonteerd geleverd. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis tot op je terras / overkapping. 

Voordelen:

  • Je hoeft niets te doen.
  • Je hebt geen afval.
  • Je kunt meteen aan de slag met je aankoop.
  • Kortom, nul stress en snel genieten van je nieuwe kamado.

Nadelen:

  • Levering duurt langer dan bij “gratis levering & zelf monteren”.
  • Levertijd in overleg, houdt rekening met minimaal 1 tot 2 weken.
  • Je betaalt er extra voor. Voor een kamado € 75,00 en voor een buitenkeuken / tafel € 150,00

Voorwaarden 

SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst. Levertermijn bij montage duurt altijd langer dan reguliere levering en wordt op basis van route en montageplanning met je ingepland. Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast