Zalm op een plankje
Een heerlijk zomers gerecht!
Zalm op de rookplank
Met zalm kan je alle kanten op. Ook op je Kamado. Je kan kiezen voor koud roken, warm roken of lekker gegrild boven een heet houtskoolvuur. Een van onze favoriete is zalm op een cederhouten plankje, maar dit zou ook op elzenhout kunnen. Deze techniek komt van de Amerikaanse indianen stammen waar zalm en red ceder vroeger in overvloed was.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Kies een houtplank die goed op je rooster past en waar zo veel mogelijk zalm op kan. Week de plank minimaal 4 uur in een emmer met water zodat deze veel water op kan nemen.
Leg de zalm met het vel op de houtplank. Smeer de zalm in met mosterd en besprenkel royaal met de bruine suiker.
Bereiding
Steek de kamado aan en breng deze naar zo’n 200 graden. Leg de houtplank met de zalm op het rooster boven het vuur. Na 25 minuten zal de suiker karamelliseren en is je je zalm klaar.
De cedersmaak is nu in de zalm getrokken en geeft een heerlijke smaak. Het is spectaculair om een brandend plankje direct op te dienen. Spoel de plank goed af en bekijk de schade. Misschien kan je het plankje vaker gebruiken.
Een rookplankje geeft subtiele rooksmaak af, wil je extra rooksmaak toevoegen gooi er dan een handje beukenhout snippers bij!
Wil je variëren met dit recept? Vervang dan de topping door een vis rub.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- Een zalmzijde
- Bruine suiker
- Pittige mosterd
Tools: