Wentelteefjes met gebakken appeltjes
Dit is toch wel het lekkerste ontbijt ooit toch? Wentelteefjes van suikerbrood. Of maak jij dit recept als een dessert met een bolletje ijs? 1 ding is zeker, simpeler dan dit wordt het niet. Met een handomdraai staan deze wentelteefjes op tafel!
Voorbereiding van de wentelteefjes met gebakken appeltjes
Klop de eieren los en meng deze met de melk. Roer dit tot een glad beslag.
Snijd de appels in dunne plakjes en strooi er wat kaneelsuiker overheen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de wentelteefjes met gebakken appeltjes
Steek de kamado aan en zorg voor directe hitte van 180 graden. Ik heb de wentelteefjes gebakken in een wafelijzer. Heb je deze niet? Gebruik dan een skillet. Laat direct je gietijzeren skillet mee verwarmen.
Als de kamado heet genoeg is grill je de plakken appeltjes aan beide kanten lekker bruin. Haal ze van de kamado af en leg ze apart.
Smelt een klontje boter in de skillet en haal ondertussen 1 voor 1 het suikerbrood door het ei-melk mengsel heen.
Bak de wentelteefjes 1 voor 1 voor een paar minuten per kant goudbruin.
Serveer de wentelteefjes met de appel en strooi er wat kaneelsuiker over.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 50 gram boter
- 3 eieren
- 250 mililiter melk
- 8 dikke plakken Fries suikerbrood
- 1 appel
- Kaneelsuiker
Tools:
- Wafelijzer of Gietijzeren skillet
- Spatel