skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Vegetarische gevulde pompoen

Dit vegetarische BBQ kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Lekker vegetarisch gerecht

Een vegetarisch gerecht wat hier regelmatig wordt geserveerd is toch wel de vegetarische gevulde pompoen. Voor iemand die geen vlees eet is dit echt een perfect gerecht van de barbecue. Maar ook zeker als bijgerecht is dit een top gerecht. Mijn vrouw eet dit graag maar dan zonder vlees en voor mijzelf grill ik er nog even een steak bij of een stukje kip. Met dit gerecht kun je alle kanten op en het is zeker een makkelijk bijgerecht wat je kunt maken als je vrienden komen eten. Het rijstmengsel kun je uren vooraf bereiden en reeds de pompoenen ermee vullen. Daarna nog even een uur op de barbecue en het is klaar.

Het recept van de vegetarische gevulde pompoen is geschreven voor 4 personen, vandaar dat ik twee pompoenen gebruik en niet eentje. Als je het gaat bereiden voor 2 personen kun je de hoeveelheden aanpassen. Het is ook lekker om de rijst er los bij te serveren naast de pompoen. Wij maken altijd voldoende van het mengsel zodat we er ook wat los van kunnen eten mochten we niet genoeg hebben.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Snijd de bovenkant van de pompoenen eraf en bewaar deze als deksel. Wanneer de pompoen niet stabiel blijft staan, kun je een stukje van de onderzijde eraf snijden. Het is namelijk belangrijk dat deze niet omvalt in de barbecue.

Verwijder met een lepel de zaden en draden in de pompoenen en gooi deze weg.

Kook in de tussentijd de rijst gaar in kokend water.

Snijd de bosuien in ringen, de feta kaas in blokjes en de pecannoten in kleine stukjes. Deze zorgen straks voor een lekkere bite in je gerecht.

Pak een kom en doe hierin de rijst met alle gesneden ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Voeg ook de rozijnen toe

Breng de rijst op smaak met kerriepoeder, chilipoeder, zout en versgemalen peper.

Vul de pompoenen met het rijst mengsel en plaats de deksel op de pompoen.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en het rooster in de kamado. We gaan de pompoenen namelijk indirect bereiden op de barbecue. Sluit je kamado en laat de kamado opwarmen naar ongeveer 180 °C.

Wanneer de temperatuur van 180 °C is bereikt kun je de gevulde pompoenen op het rooster plaatsen en de deksel sluiten van de kamado.

Laat de pompoenen garen voor ongeveer één uur. Check of de pompoenen een beetje zacht beginnen te worden aan de binnenzijde, dan zijn ze goed.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • 2 oranje pompoenen
 • 500 gram basmatirijst
 • 2 bosuien
 • 200 gram feta
 • hand vol pecannoten
 • hand vol rozijnen
 • 2 theelepels kerriepoeder
 • snufje chilipoeder
 • zout en versgemalen peper

Tools

 • Plate setter

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.