Vietnamese poffertjes
Poffertjes, wie houdt er nou niet van? Maar hoe maak je ze nou een beetje gezonder? Nou zo dus! Met wortel, taugé, peper en een sausje van sojasaus, knoflook en limoen. En je maakt ze heerlijk af met wat varkensvlees!
Voorbereiding voor de Vietnamese poffertjes
Meng de eieren met de melk, bloem, bakpoeder en een snufje zout. Maak hier een egaal poffertjesbeslag van.
Meng de sojasaus, limoensap, knoflook, rode peper, basterdsuiker en 1 bosui in ringen met elkaar.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Vietnamese poffertjes
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.
Zet je poffertjespan op de BBQ en laat een klontje boter smelten.
Bak de poffertjes in de pan net zo lang totdat je beslag op is. Zet ze vervolgens aan de kant. Je kan de poffertjes in de oven op 70 – 80 graden zetten zodat je ze warm kan houden.
Zet nu een skillet op de kamado en bak de procureur goudbruin. Als de procureur bijna gaar is voeg je het mengsel van de sojasaus erbij en laat je dit inkoken.
Haal de procureur uit de pan en haal de pan van het vuur.
Meng de wortel, munt, limoenrasp, bosui door elkaar en voeg de resterende saus uit de pan erbij.
Leg de poffertjes op de borden en schep de salade van wortel erbovenop! Top dit af met de taugé.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 300 ml melk
- 2 eieren
- Snufje zout
- Boter
- 100 gram taugé
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel basterdsuiker
- 6 bosuien
- 375 gram procureur in reepjes
- 400 gram geraspte wortel
- 15 gram verse munt
Tools:
- Poffertjespan
- Skillet