Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Wij zijn gek op zalm van de barbecue, omdat het misschien wel de makkelijkste vis is om te bereiden. Dit keer maakte ik een lekker gerecht met zalm wat erg smakelijk is. Het is niet veel werk om deze zalm taco te maken. Het leuke is om juist gewoon alles op tafel te zetten in kommetjes zodat iedereen zijn eigen zalm taco kan maken. Je kunt makkelijk variëren met soorten vulling voor in de taco. Dit keer heb ik gekozen voor een makkelijke avocado salsa en een limoen mayonaise. Deze is in minder dan 5 minuten gemaakt met een staafmixer.
Voor mij zijn deze zalm taco’s een ideaal gerecht als je vrienden op bezoekt krijgt en je wilt toch iets speciaals koken. Zijn er mensen bij die niet zo van vis houden? Dan maak je gewoon zalm en kippendijen of kipfilet op de barbecue. Marineer eerst de kip en zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen een eigen taco kan samenstellen. Bij warm weer drink ik graag een frisse witte wijn en die past ook perfect bij vis en zalm. Ik weet nu al wat ik ga maken als ik binnenkort jarig ben!
Haal de zalm uit de koeling en maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kom.
Schenk vervolgens de marinade in een zip-lock zakje en voeg de zalm toe. Sluit het zakje en zorg ervoor dat de zalm geheel bedekt is door de marinade. Leg daarna de zalm terug in de koeling voor minimaal twee uur.
Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Neem vervolgens een lepel en haal het vruchtvlees eruit. Neem daarna een kom en voeg hierin de avocado en het sap van een halve limoen toe.
Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes.
Pel de knoflook en de ui. Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Voeg deze toe aan de avocado met een beetje zout en versgemalen peper.
Snipper de koriander, voeg deze toe en meng alles goed door elkaar met een vork. Proef de salsa en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Verkruimel als laatste de feta kaas en snijd de rode kool in dunne reepjes.
Neem ten eerste een kom waar een staafmixer in past of je moet graag hard kloppen met een garde.
Voeg vervolgens hierin het ei met de limoensap en een snufje zout en peper. Zet de staafmixer aan en voeg heel voorzichtig de zonnebloemolie toe, beetje voor beetje.
Rasp een beetje van de schil van de limoen en voeg deze toe aan de mayonaise. Proef daarna de mayonaise en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Haal ten eerste de zalmfilet uit de koeling en laat deze in ongeveer 30 min. op kamertemperatuur komen.
Maak vervolgens jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
Wanneer de temperatuur is bereikt van 180 graden kun je de zalmfilet boven het indirecte gedeelte leggen van de barbecue. Ben je gek op een rooksmaak? Voeg dan ook een beetje rookhout toe aan de kolen. Sluit daarna de deksel voor ongeveer 30 minuten en meet de kerntemperatuur van de zalm. Wanneer de zalm een kerntemperatuur heeft van 55 graden kun je de zalm van het rooster halen. Sluit anders nog heel even de deksel.
Leg de tortilla’s in de barbecue zodat ze even kunnen opwarmen.
Nu kun je beginnen met het maken van de zalm taco’s. Echter is het leukste om gewoon alles in kommetjes te doen en de zalm te serveren op een plank met een vork. Nu kan iedereen zijn eigen taco maken met zalm, en het scheelt jou weer een hoop werk.
Ingrediënten zalm
Ingrediënten avocado salsa
Overige ingrediënten
Tools