Kipshoarma
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat (Johan BBQ Adventure).
Voorbereiding
Steek het houtskool in de kamado aan en ga voor een directe bereiding van +/- 150 graden.
Meng alle droge kruiden goed door elkaar voor de rub. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten.
Meng de kruiden met de kippendijfilets en laat minimaal 4 uurtjes marineren.
Snijd de ui in ringen en bewaar ook de 2 kontjes.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Pak het spit, steek een kontje van de ui aan het spit en steek daar bovenop een kippendij.
Doe tussen de kippendij een aantal uienringen en sluit af met het 2e kontje ui.
Hang het spit op de BBQ en laat hem lekker draaien, tot de kip een temperatuur van 72 graden heeft.
Haal het spit van de BBQ en snijd de kip van het spit van in kleine blokjes / reepjes.
Serveer met de sla, pitabroodjes en een lekkere knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet
- 1 grote ui
- ijsbergsla
- pita broodjes
- knoflooksaus
Rub:
- 2 tl. zout
- 2 tl. paprikapoeder
- 1 tl. gedroogde basilicum
- 1 tl. gedroogde oregano
- 1 tl. peper
- 1 tl. komijnpoeder
- 1 tl. uienpoeder
- 1/2 tl. knoflookpoeder
- 1/2 tl. tijm
Tools