Skip to content
🔥 De BLACK WEEKS zijn begonnen! Kortingen tot 30% 🔥

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Gegrilde picanha met gevulde paprika

Dit lekkere kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Gegrilde picanha

Wat is het toch een feest om een complete maaltijd te bereiden op de barbecue! Dit keer een lekkere gegrilde picanha met gevulde paprika. Het is een eenvoudig gerecht wat perfect bij elkaar past. De paprika’s plaats je naast de picanha boven het indirecte gedeelte en het mooie is dat ze net zolang op de barbecue moeten voor het beste resultaat.

Je kunt de gevulde paprika’s natuurlijk ook maken als vegetarisch gerecht of serveren met een ander lekker stuk vlees. Het is een makkelijk gerecht wat je goed kunt voorbereiden. De vulling kun je al uren vooraf maken en als het is afgekoeld kun je de paprika’s ermee vullen. Op deze manier hoef je alleen nog het vlees en de paprika’s op de barbecue te leggen. Het is dus ideaal als meerdere mensen komen eten. Het enige waar je op moet letten is of je genoeg plek hebt op de barbecue. Bij mij passen vier gevulde paprika’s en de picanha op de Kamado Joe Classic 3.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Voorbereiding

Haal de picanha ongeveer één uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koeling. Snijd het vet aan de bovenzijde van de picanha kruiselings in en wrijf hem goed in met zout. Doe dit ongeveer 30 minuten voordat de picanha op de barbecue gaat.

Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.

Pel en snipper de knoflook en ui, snijd de courgette, tomaten en feta in kleine blokjes.

Fruit in een beetje olijfolie de ui en knoflook.

Verwijder de top van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.

Neem een kom en voeg hierin de gekookte rijst samen met de overige ingrediënten en breng deze op smaak met verse dille, kerriepoeder, zout en versgemalen peper.

Meng alles goed door elkaar en vul de paprika’s met het mengsel.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 150 ℃ in de dome.

Plaats de picanha op het rooster boven het indirecte gedeelte samen met de gevulde paprika’s. Voorzie de steak eventueel van een kerntemperatuurmeter. Stel de kerntemperatuurmeter in op 50 ℃. Sluit de deksel van de kamado en wacht tot de kerntemperatuur 50 ℃

Haal de picanha van de barbecue bij een kerntemperatuur van 50 ℃ en zet alle schuiven open zodat je barbecue weer heet wordt. We gaan namelijk de picanha nog even afgrillen boven directe hitte. De gevulde paprika’s laat je staan boven het indirecte gedeelte van de barbecue.

Gril de picanha aan alle zijden tot deze mooi verkleurd is. Let wel op voor grote vlammen gezien het vet gaat smelten. Als je de deksel sluit in de tussentijd krijg je geen hoge vlammen. Haal de picanha van de barbecue en laat deze rusten voor ongeveer 10 minuten.

Snijd de picanha eerst door de helft en controleer hoe de draad loopt. Je wilt de picanha namelijk haaks op de draad snijden. Snijd de picanha vervolgens in plakken en serveer deze samen de gevulde paprika’s.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 1 picanha van ongeveer 1 kg
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • feta kaas
  • bosjes verse dille
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Tools:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering + optionele montage

Gratis levering & zelf monteren

Bij levering & zelf monteren komen wij, vaak binnen enkele werkdagen in overleg met jou, je aankoop afleveren. We staan NOOIT onaangekondigd aan de deur met een groot pakket. 

Onze chauffeurs brengen je kamado veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van een handleiding uiteraard. De meeste kamado’s zijn binnen 45 too 60 minuten gemonteerd. Heb je toch hulp nodig dan zijn wij je  hulplijn.

Gemonteerd geleverd á € 75 – € 150

Wil jij het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor gemonteerd geleverd. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis tot op je terras / overkapping. 

Voordelen:

  • Je hoeft niets te doen.
  • Je hebt geen afval.
  • Je kunt meteen aan de slag met je aankoop.
  • Kortom, nul stress en snel genieten van je nieuwe kamado.

Nadelen:

  • Levering duurt langer dan bij “gratis levering & zelf monteren”.
  • Levertijd in overleg, houdt rekening met minimaal 1 tot 2 weken.
  • Je betaalt er extra voor. Voor een kamado € 75,00 en voor een buitenkeuken / tafel € 150,00

Voorwaarden 

SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst. Levertermijn bij montage duurt altijd langer dan reguliere levering en wordt op basis van route en montageplanning met je ingepland. Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast