Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Een voorgerecht wat wij bijna altijd bestellen als we naar een Grieks restaurant gaan is bifteki. Je kunt het natuurlijk als hoofdgerecht bestellen, maar dan krijg je een grotere variant. Ik dacht: laten we eens een bifteki proberen te maken op de BBQ. Het is niet heel veel werk en super lekker natuurlijk. Ook is het weer eens wat anders dat je kunt bereiden op de BBQ. Een leuk gerecht om te serveren als je gasten op bezoekt krijgt. Je kunt namelijk de voorbereiding al in de ochtend doen waardoor je de bifteki alleen hoeft af te grillen op de BBQ.
De bifteki is een variant op keftedes of anders gezegd gehaktballen. Ze zijn vol van smaak door de toevoeging van diverse kruiden. In dit gerecht heb ik er geen gehaktbal van gemaakt maar gevormd tot min of meer een staaf zodat de feta mooi in vorm blijft. Je kunt ook de feta verkruimelen en in het midden leggen zodat je een gehaktbal kunt maken. Voor mij is dit echter de ideale manier om ze te bereiden op de BBQ. Serveer de bifteki met een Griekse salade en natuurlijk tzatziki.
Snipper de knoflook en peterselie.
Snijd vervolgens de tomaat door de helft en verwijder de zaadjes en het sap. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Neem een kom en leg hierin het gehakt en voeg alle ingrediënten toe zoals het ei, knoflook, peterselie, oregano, komijn en de tomaat.
Rasp daarna de ui boven de kom en kneed het gehakt tot een stevige massa door het paneermeel beetje voor beetje toe te voegen.
Maak van het gehak zes gelijke delen en druk het gehakt plat.
Snijd de feta in repen van ongeveer een halve centimeter dik. Leg als laatste de feta in het midden van het gehakt en vouw het gehakt om de feta heen. Druk alles goed stevig aan. Dek af met vershoudfolie en leg in de koeling tot gebruik.
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.
Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit hierna de schuiven voor 3/4.
Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
Leg daarna de bifteki op het rooster en gril alle zijden voor een aantal minuten tot het gehakt gaar is.
Haal tenslotte de bifteki van het rooster en serveer met rode uienringen en een salade.
Ingrediënten
Tools