Sticky Bourbon Kip Spiesen met Kimchi Toast
Deze plakkerige bourbon kipspiesen zijn niet alleen een gemakkelijk gerecht, ze zijn ook nog ongelooflijk lekker. Je kunt niet stoppen na het eten van slechts één spies.
Voorbereiding Sticky Bourbon Kip Spiesen
Meng de olijfolie, sojasaus, honing, worcestershire saus, bourbon, knoflook en de bruine suiker.
Verwarm dit even kort zodat de suiker oplost.
Snijd nu de kip in stukjes van ongeveer 2 x 2 centimeter.
Als de marinade afgekoeld is dan mag de kip in de marinade en meng je de kip goed door de marinade. Zet dit weg voor minimaal 3 uurtjes (of een hele nacht voor nog betere smaak).
Rijg de kippendijen aan de saté prikkers en schenk de overtollige marinade in een pan.
Voeg aan de marinade de vissaus en de rijstazijn toe en laat de marinade voor de helft inkoken. Hiermee gaan we straks de kip spiesen insmeren.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding en bereiding Kimchi Toast
Zet de oven aan op de hoogste grillstand.
Leg op elk plak brood een lekkere hoeveelheid kimchi en smeer dit uit over het brood. Als je grote stukken kimchi hebt, dan snijd je deze nog wat kleiner.
Op elk brood leg je een plak Old Amsterdam.
Leg de plakken brood nu onder de grill voor ongeveer 2 – 3 minuten.
Bereiding Sticky Bourbon Kip Spiesen
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van 120 graden.
Leg de spiesen nu op het rooster en sluit de deksel. Laat dit een half uurtje liggen, zodat de kip al langzaam kan voorgaren in je kamado.
Als de kerntemperatuur van de kip ongeveer 68 graden is haal je de spiesen van de BBQ en bouw je de kamado om tot direct ongeveer 200 – 250 graden.
Haal nu de spiesen door de lak saus die je hebt gemaakt van de overgebleven marinade. Houd wel ongeveer de helft hiervan over.
Nu gaan we de spiesen grillen op de hete BBQ. Let wel op dat de stokjes niet gaan verbranden.
Ondertussen kwast je ze nog een keertje in met de lak saus.
Als de spiesen nu lekker gegrild zijn haal je ze van de BBQ en serveer je ze met de kimchi toast.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten Sticky Bourbon Kip Spiesen:
- 1 kilo kippendijen
- 100 mililiter olijfolie
- 200 mililiter sojasaus
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels worcestershire saus
- 300 mililiter bourbon
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 25 mililiter vissaus
- 50 mililiter rijstazijn
Ingrediënten Toast met Kimchi:
- 4 plakken desembrood
- 1 pot kimchi
- 4 plakken Old Amsterdam
- Bosui
Tools
- ConvEGGtor / Plate setter
- Kernthermometer
- Siliconen kwasten
- Saté prikkers, een uurtje geweekt in water