Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Deze plakkerige bourbon kipspiesen zijn niet alleen een gemakkelijk gerecht, ze zijn ook nog ongelooflijk lekker. Je kunt niet stoppen na het eten van slechts één spies.
Meng de olijfolie, sojasaus, honing, worcestershire saus, bourbon, knoflook en de bruine suiker.
Verwarm dit even kort zodat de suiker oplost.
Snijd nu de kip in stukjes van ongeveer 2 x 2 centimeter.
Als de marinade afgekoeld is dan mag de kip in de marinade en meng je de kip goed door de marinade. Zet dit weg voor minimaal 3 uurtjes (of een hele nacht voor nog betere smaak).
Rijg de kippendijen aan de saté prikkers en schenk de overtollige marinade in een pan.
Voeg aan de marinade de vissaus en de rijstazijn toe en laat de marinade voor de helft inkoken. Hiermee gaan we straks de kip spiesen insmeren.
Zet de oven aan op de hoogste grillstand.
Leg op elk plak brood een lekkere hoeveelheid kimchi en smeer dit uit over het brood. Als je grote stukken kimchi hebt, dan snijd je deze nog wat kleiner.
Op elk brood leg je een plak Old Amsterdam.
Leg de plakken brood nu onder de grill voor ongeveer 2 – 3 minuten.
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van 120 graden.
Leg de spiesen nu op het rooster en sluit de deksel. Laat dit een half uurtje liggen, zodat de kip al langzaam kan voorgaren in je kamado.
Als de kerntemperatuur van de kip ongeveer 68 graden is haal je de spiesen van de BBQ en bouw je de kamado om tot direct ongeveer 200 – 250 graden.
Haal nu de spiesen door de lak saus die je hebt gemaakt van de overgebleven marinade. Houd wel ongeveer de helft hiervan over.
Nu gaan we de spiesen grillen op de hete BBQ. Let wel op dat de stokjes niet gaan verbranden.
Ondertussen kwast je ze nog een keertje in met de lak saus.
Als de spiesen nu lekker gegrild zijn haal je ze van de BBQ en serveer je ze met de kimchi toast.
Eet smakelijk!
Ingrediënten Sticky Bourbon Kip Spiesen:
Ingrediënten Toast met Kimchi:
Tools