Deep pan pizza
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco (Marco BBQ).
Voorbereiding
Doe bloem, water, zout, droge gist en olijfolie in een grote kom en meng dit goed door elkaar totdat er geen droge ingrediënten meer zijn. Vorm er een mooie stevige bal van.
Leg een theedoek over de kom en laat het deeg nu 6 tot 8 uur rijzen. Om het uur doe je een “stretch and fold”. Zie dit filmpje voor uitleg.
Snijd nu alle ingrediënten voor je pizza en leg ze alvast klaar.
Vet de skillet in met een beetje olie.
Leg het deeg nu in het midden van je pan en druk met je vingers het deeg naar de buitenkant. Zorg dat de buitenste rand iets hoger is.
Bestrijk het deeg met wat olijfolie en dek de skillet af met een theedoek.
Laat het deeg nu nog 1 uurtje rijzen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek je kamado aan en maak hem klaar om een pizza te gaan bakken. Hiervoor gebruik je een pizzasteen.
Zorg dat je BBQ 300 à 350 °C is.
Druk nu het deeg weer wat aan en verdeel de tomatensaus over het deeg. Zorg ervoor dat je een rand van 1,5 centimeter overhoud waar geen topping op komt.
Verdeel de salami, rode ui, tomaat, paprika, mozzarella en geraspte kaas over het deeg en strooi wat oregano over de pizza.
Zet nu de skillet in de BBQ op de pizzasteen en bak hem voor 15 minuten. De deegrand moet mooi gekleurd en knapperig zijn.
Haal de skillet van je BBQ en schep de pizza uit je skillet.
Snijd de pizza en eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 600 gram bloem
- 425 gram water
- 12,5 gram zout
- 1 zakje (7 gram) droge gist
- 10 gram olijfolie
- tomatensaus voor pizza
- geraspte kaas
- salami
- mozzarella
- rode ui
- tomaat
- paprika
- oregano
Tools:
- Grote kom
- Skillet
- Pizzasteen