skip to Main Content

2-4 personen

30 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Mosselen op de OFYR met groenten

Dit recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Overheerlijke mosselen

Mosselen maken op de OFYR is echt geweldig en erg makkelijk. Tegenwoordig kun je mosselen het hele jaar door maken en zijn ze op veel plaatsen verkrijgbaar. Je kunt ze natuurlijk koken wat heel gebruikelijk is, maar lekker buiten bereiden met een goed glas wijn naast het vuur van de OFYR is natuurlijk de ultieme buiten kookbeleving. Het enige waar je op moet letten is dat je ze niet te lang op de barbecue laat liggen gezien de mosselen taai kunnen worden. Of je de mosselen nu bereidt op de barbecue of OFYR, maakt geen verschil. Dus goed opletten en regelmatig proberen om de mosselen een beetje te verplaatsen als de voorste al opengaan. Zorg er ook voor dat je niet te veel hitte hebt aan de voorzijde van de bak ring. Plaats het hout juist iets meer naar achteren en onder de ring.

Wanneer je mosselen wilt bereiden op de barbecue kun je een skillet gebruiken of een plancha. Regel de barbecue naar een temperatuur van rond de 180 graden. Plaats de skillet of plancha op de barbecue en volg vervolgens de onderstaande instructies.

In dit recept blus ik de mosselen af met een droge witte wijn. Je kunt de wijn natuurlijk ook vervangen door lekker bier. Denk bijvoorbeeld aan een triple van een lokale brouwer. Men zegt dat je ongeveer 1 kg mosselen eet per persoon maar dit recept gebruikte ik als voorgerecht. Wat dus ideaal is als je voor meerdere personen wilt gaan koken.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Spoel de mosselen af onder water en controleer of alle mosselen zijn gesloten. Mosselen die reeds open zijn, kun je het beste weggooien.

Maak de bospenen en preien schoon en snijd de preien in ringen en de wortels in blokjes.

Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes. Hak de rode peper fijn.

Snijd de koriander en de dille niet te fijn.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding mosselen op de OFYR

Maak ten eerste de OFYR aan door in het midden van de vuurschaal met aanmaakhout een toren te maken. Leg vervolgens in het midden van de toren twee wokkels en wacht tot de toren brand. Leg er vervolgens droog hout rondom. Nu is het wachten tot de bak ring voldoende hitte heeft opgenomen, zodat gestart kan worden met grillen. In de tussentijd moet je natuurlijk ervoor zorgen dat het vuur goed aanblijft.

Schenk olijfolie op de ring en begin met het bakken van de stukjes wortel. Deze moeten namelijk het langste garen.

Na ongeveer 10 minuten kunnen de mosselen op de bakplaat worden gelegd, leg de overige groenten bij de wortels. Mix het groentemengsel en schenk er nog een beetje olijfolie overheen.

Verdeel het groentemengsel over de mosselen wanneer de groenten gaar zijn.

Wacht tot alle mosselen open zijn en blus de mosselen af met een lekkere droge witte wijn.

Schep de mosselen in een grote schaal en serveer met stokbrood en diverse lekkere sauzen, zoals bijvoorbeeld een knoflook- of kerriesausje.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 preien
  • 4 bospenen
  • 1 rode peper
  • verse dille
  • verse koriander
  • droge witte wijn

Tools bereding kamado

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken