Chicken lollipops
BBQ bijgerecht by Duketown Smokers
Voorbereiding
Snijd het vel van de kip onder de knook rondom in. Haal het velletje naar beneden en verwijder het dunne opstaande botje. Verwijder daarna voorzichtig het vel van het gewricht (knook), zodat je een mooi blank bolletje bovenop krijgt.
Rub de kip riant in en draai er een plak spek omheen. Zet deze vast met een houten prikker, zodat de spek blijft zitten tijdens het verwarmingsproces.
Pak de botjes in met Butcher paper. Dit zorgt ervoor dat het bot blank blijft en er mooi uitziet.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Bereid de Q indirect voor op een hitte van ± 160 graden. Voeg er 2 chuncks aan toe (ik gebruik meestal appel of beuken) en zet de lolly’s op het rooster. Als je de lolly’s tegen elkaar aan zet, dan moet je ze om de 15 minuten even draaien anders word de kip niet rondom mooi gerookt en gekleurd.
Als de kerntemperatuur 70 graden is, lak je de lolly’s met je favoriete BBQ saus. Doe dit minimaal 2x om een mooie dikke laag te creëren. Zelf verdun ik de meeste sausen met een beetje water zodat het makkelijker wordt om te lakken en sneller in bakt op het product.
Als de kerntemperatuur minimaal 75 graden is en de lolly’s minimaal 2x gelakt kunnen de lolly’s eraf!
Eet smakelijk
PS: vergeet het prikkertje niet te verwijderen!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 8 drumsticks
- 1 pot dry rub
- 8 flinke plakken gerookt spek
- 1 pot heerlijke BBQ saus, bijvoorbeeld: Eddy’s Original
- Aluminium folie
Tools: